torstai 30. elokuuta 2012

Luonnonkaunis

Masutoaitemun meikittömyysbloggauksen myötä rupesin taas pohdiskelemaan meikkaustani. En ole koskaan käyttänyt paljoa meikkiä, ja nykyään ei meikittömyyskään ole ongelma. Voin lähteä niin ruokakauppaan kuin kirpparillekin ilman meikkiä, mutta yleensä tällään naamaa kuitenkin edes vähän jos pidemmälle asiointikierrokselle tai vaikka yliopistolle menen.

mineraalimeikit Sante Lumene
Nuorempana kokeilin vaikka mitä meikkimerkkejä, eikä oikein mikään tuntunut sopivan ongelmaiholleni. Minulla kun on melkein kaikki mahdolliset iho-ongelmat, on kuivuutta, rasvaisia kohtia, herkkä iho niin pakkasen kuin kosmeettisten aineiden suhteen, on aknea ja sitten iho vielä reagoi ikävästi ruoka-aineallergioihini, joten tarkkana on saanut tämän ihon kanssa olla. Lisäksi olen melkoisen kalpea, aina silloin tällöin joku kyselee että voinko varmasti hyvin kun näytän niin kalpealta. Aiemmin tarpeeksi vaalea puuteri löytyikin vain Lumenelta, ja se toimi käytössä ihan kohtuullisesti. Iholleni sopivaa meikkivoidetta tai -pohjaa en vain löytänyt miltään valmistajalta.


mineraalimeikki jauhemainen meikkipohja
Kunnes muutama vuosi sitten törmäsin nettisurffaillessa Lily Lolon mineraalimeikkeihin ja niitä ylistäviin kommentteihin. Eivätkä ne kehut olleet väärässä, olen tykännyt näistä meikeistä todella paljon. Lily Lololta löytyi tarpeeksi vaalea meikkipohja minunkin naamaani, niin vaalea että kesällä voin vaihtaa sen jopa astetta tummempaan mitä en ole koskaan aiemmin joutunut tai pystynyt tekemään. Se on nopea levittää ja minäkin saan sen näyttämään siistiltä kasvoillani, enkä todellakaan ole mikään taitava meikkaaja.


mineraalimeikit puuteri
Puutereista olen käyttänyt sekä yllä näkyvää valkoista mattapuuteria, että mukavasti pinkkiä Flawless Silkiä, joka tällä hetkellä on lopussa. Molemmista pidän, siitä pinkistä ehkä hieman enemmän mutta kumpaakin aion jatkossakin käyttää sillä kummassakin on omat hyvät puolensa.


mineraalimeikit korostuspuuteri
Aurinkopuuteria en ollut koskaan aiemmin käyttänyt niiden liian tummien sävyjen takia, mutta Lily Lololta löytyi tarpeeksi vaalea kimallepuuteri, joka on kesäisin kätevä ja korvaa minulla siis aurinkopuuterin. Tämä sopiikin oikeastaan kaikille ihonsävyille, sillä se ei juurikaan anna väriä, vain sopivasti hillittyä kimallusta.


Lily Lolo poskipuna
Luomivärejä en käytä, vaikka niitäkin olisi aivan ihanissa sävyissä saatavilla. Poskipunaa tulee joskus harvoin laitettua, joten yksi sävy riittää minulle ja valitsin kaikista houkuttelevista vaihtoehdoista Ooh La La:n, josta saa tarpeen mukaan vain hieman punerrusta tai sitten enemmän jos reilummalla kädellä annostelee. Peiteaineista pitäisi vielä kokeilla sitä oikeaa peiteainetta, nyt minulla on käytössä kaksi "correctoria", toinen eli tuo keltainen on tarkoitettu tummille silmänalusille, ja vihertävä sävy punaisuutta peittämään. Minulla on vain lievästi tummat silmänaluset, joten ainakin niille on tämä peiteväri toiminut hyvin. Vihreä peittää sellaisen ihon peruspunaisuuden aika hyvin, mutta ei riitä peittämään enemmän punoittavia näppyjä ja muita kohtia, ja sen takia aion siis joskus vielä sitä peiteainettakin kokeilla.


luomumeikki huulten meikkaus
Huulipunaakin tulee käytettyä aika harvakseltaan, eikä yleensä mitään kovin voimakkaita värejä. Kuvassa näkyy Santen kaksipäinen kynä, joista toisella voi rajata sekä värittää huulet ja toisesta saa enemmän kiiltoa niin halutessaan. Ei hullumpi sekään, toimii tarpeeksi hyvin ja ekologisuus on plussaa.


Lily Lolo meikit
Ensimmäisessä kuvassa näkyi Lumenen ripsiväri, joka on toinen suosikkimerkeistäni ripsivärien suhteen. Myös Maybellinen ripsiväreistä olen tykännyt. Haluaisin kuitenkin kokeilla luonto-, eläin- ja ihmisystävällisempää versiota maskarastakin, ja onneksi Lily Lolollekin tuli juuri vähän aikaa sitten valikoimiin ripsiväri. Muitakin merkkejä on harkinnassa, mutta koska LL:n muista meikeistä on niin hyvät kokemukset, tekee mieli kokeilla sitä ripsiväriäkin. Yllä olevassa kuvassa on puolestaan Lily Lolon siniharmaa silmänrajauskynä, en halunnut mustaa koska se on liian kova väri minulle ja ruskea on hieman tylsä väri, niin kokeilin rohkeasti siniharmaata ja se onkin varsin nätti väri, silloin kun jaksan käyttää sitä.


Ecotools siveltimet
Meikeissä, kuten monissa muissakin tuotteissa, valitsen mielelläni ympäristölle ystävällisemmän vaihtoehdon, mutta vain jos tuote on hyvä ja sopii budjettiini. Nämä Ecotoolsin siveltimet täyttivät molemmat kriteerit (myös yksi LL:n sivellin mukana kuvassa). Mielestäni näissä on hintalaatusuhde kohdillaan, ne ovat ihanan pehmeitä ja niillä meikki levittyy kevyesti ja tasaisesti.


meikkisiveltimet
Siksipä tuli ostettua toinenkin setti, kun ensimmäinen katosi eikä se löytynyt kuin vasta viikkojen päästä. Näitä on siis myynnissä ihan yksittäinkin sekä erilaisina setteinä.


siveltimet mineraalimeikeille
Ensimmäisen setin mukana tuli vaalea säilytyspussi, mutta toinen setti oli koditon, joten säilyttelen näitä tynkäsiveltimiä itse virkkaamassani pienessä pussukassa jossa on vuori ja vetoketju. Tein sen jo aikoja sitten, mutta ihan sattumalta se olikin täsmälleen oikean kokoinen näiden pienten siveltimien säilytykseen. Kaikki tämän postauksen tuotteet ovat oikeasti sellaisia, mistä pidän, mitään en ole saanut mainoksena, kylkiäisenä tai minkään sortin kytkykaupan kautta.

Mineraalimeikeille olen siis selvästi menettänyt ainakin kasvoni jos en jo sydäntäkin, tosin voisihan sitä joskus kokeilla muitakin merkkejä ja testata mikä niistä on paras. Ja ainakin aamutoimet sujuvat nykyään nopeampaa kun ei tarvitse tuskailla ja tuhertaa meikkien kanssa, vaikka kyllä silti aina harvakseltaan iskee bad-face-day, jolloin haluan vain laittaa paperipussin päähän ja jäädä kotiin.

4 kommenttia:

  1. Heips! Pitääkin testata tuo Lily Lolo, sillä haluaisin itsekin vaihtaa meikkini vähitellen eläinystävällisiin ja ekologisiin tuotteisiin. Liian helposti tulee aina ostettua se sama tuttu tuote, varsinkin kun en ole mikään meikkikokeilija.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voin tosiaan suositella, toki muitakin hyviä mineeraalimeikkejä on, joten voi olla hyvä testata jotain toistakin että löytää sen itselleen sopivimman. Lily Loloa saa tilattua myös Biodellyltä (http://www.biodelly.com/MERKIT/Lily-Lolo) mutta itse olen ostanut suoraan yrityksen omien sivujen kautta, ja toimitus on aina ollut todella nopeaa :)

      Minusta näissä on hyvää myös se, ettei niitä ole tungettu täyteen kaikkia epämääräisiä aineita, ainesosaluettelot ovat varsin lyhyitä ja jopa ihan ymmärrettävissä toisin kuin yleensä kosmetiikassa.

      Poista
  2. Mulla on ollut kokeilussa BareMineralsit, seuraavaksi aion testata näitä. Kaveri suositteli Youngbloodin kabukia, oletko testannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole testannut, minulla on ollut jokin epämääräinen halpis-kabuki mistä ei ollut mihinkään, ja Lily Lolon siveltimiä mutta tähän mennessä parhaat ovat olleet nuo Ecotoolsin ja koska ne ovat toimineet sen verran hyvin niin en ole mitään uusia viitsinyt kokeilla. Ehkä sitten jos nämä kuluvat sen verran että tarvitsisin joka tapauksessa uusia :)

      Poista