keskiviikko 22. elokuuta 2012

Blues for the shoes

Sataa, ja on siivouspäivä. Siksipä voisinkin pitkittää siivouksen aloittamista kirjoittamalla vaihteeksi hieman tyylistäni, tosin useimmiten olen enimmäkseen aika tyylitön. Silti välillä on mukava suunnitella hieman tarkemmin mitä laittaa ylleen, ja kirppareilta on kiva etsiä omaan makuun sopivia täydennyksiä vaatevarastoon. Tällä kertaa katselmukseen valikoitui kirppareilta löytyneitä kenkiä, muista kengistä ja vaatteista lisää joku toinen kerta.

sisätossut

Vaikka pukeudunkin usein rennosti ja sporttisesti, ihan jo koiran ulkoiluttamisenkin takia, niin olen aina tykännyt myös vintagevaatteista, tai muuten vaan menneiden aikojen tyyliin sopivista asusteista. En kuitenkaan suosi täyttä vintagetyyliä, tykkään yhdistellä erilaisia vanhoja yksityiskohtia modernimpiin vaatteisiin, ja myös tekninen vaatetus sekä sci-fi-maailmasta poimitut ideat ja nörttihenkisyys viehättävät. Ja huumoriakin saa vaatteista löytyä. Yllä olevat aamutossut löytyivät Fidan kirpparilta, niillä voin sipsutella saunavuoron koittaessa naapurirakennukseen tai vaikka pyykkitupaan kuin entisajan filmitähti konsanaan, vain sellainen liehuva, läpikuultava aamutakki puuttuu. Naapurien onneksi tai harmiksi, katsojasta riippuen.

nahkaiset juhlakengät

Aikakausista 20- ja 30-luvut ovat ehdottomia suosikkejani, ja nämä kengät jotka ostin SPR:n kirpparilta sopivat mielestäni hyvin 30-luvun tyyliin. Käsityötarvikkeiden joukossa onkin odottamassa sinistä ja violettia satiinia, joista on tarkoitus tehdä kenkiin sopivaa asu, kunhan osaisin ensin päättää mallin.

30-luvun kengät
Seuraavat kengät sopivat paremmin ehkä 40-luvulle, ja vaikka en yleensä pidä paksuista koroista, niin näissä kengissä ne miellyttivät jopa minua. Kengät ovat jalassakin vielä erittäin mukavat, joten niille onkin ollut paljon käyttöä. Nämäkin löytyivät SPR:n kirppikseltä. 


40-luvun kengät
Alla olevassa kuvassa näkyvät kengät ostin Huuto.netin kautta, postikuluineenkin hinta jäi alle kympin. Nämä kengät ovat kuitenkin jääneet melko vähäiselle käytölle ja olen harkinnut niiden laittamista myyntiin, mutta toistaiseksi ovat saaneet vielä jäädä sillä on niissäkin oma viehätyksensä.


vintagehenkiset kengät
Juhlavempiin hetkiin löytyi kerran katukirppikseltä viitosella alla olevat Aaltosen korkokengät, joissa on kiinnostava reikäkuvio sivulla. Nämäkin ovat yllättävän hyvät jalassa, ja kenkien violetinpunertava sävy on siitä kätevä että se käy yhteen monien eri värien kanssa, joten en tarvitse niin monia eri juhlakenkiä kun useimmiten nämäkin sopivat muuhun asuun vallan mainiosti.


violetit nahkakorkkarit
Uusin löytö kenkien suhteen on tältä kesältä, ja jälleen kerran SPR:n kirppikseltä, jossa tuleekin käytyä usein. Heti kun näin kengät, ihastuin ja pelkäsin samalla että eivät kuitenkaan ole minun kokoani. Avokkaissa ja ballerinoissa on vielä se ongelma, että eivät juuri koskaan ole kantapäästä sopivia minun jalkaani; jos kenkä on muuten oikeaa kokoa niin kävellessä tippuvat kantapään kohdalta. Ja jos kantapää on sopiva, on kenkä muuten liian pieni.


Unisa kengät
Sovitin näitä siis suurella jännityksellä, ja voi sitä iloa kun huomasin, että kengät ovat aivan sopivat ja pysyvät vielä jalassakin. Pinta on mustaa samettia, ja ulkopohja aitoa nahkaa, joten enimmäkseen juhlakäyttöön nämäkin tulevat, mutta ehkä raaskin silloin tällöin käyttää näitä arkeakin piristämään.


timanttikoristeet kengätViimeisimmäksi vielä yhdet syksyisemmät kengät, jotka nekin löytyivät SPR:n kirpputorilta, uskomattomaan kolmen euron hintaan. Kuvassa näyttävät hieman masentuneelta, olisi ehkä kannattanut ottaa kuva kengistä jaloissa niin mallikin tulisi paremmin esiin. Kengät ovat kotimaiset nahkasaappaat, joissa on hieman retrofiilistä ja samaan aikaan sopivasti futuristista tunnelmaa.


talvikengät
Kenkien korko ei kuvassa kunnolla näy, se on enemmän kiilakoron kuin tavallisen mallinen ja maltillisen korkuinen. Pitäisikin käsitellä kenkien pinta valmiiksi syksyn käyttöä varten, samoin kuin tällä kertaa kuvaamatta jääneiden mustien nahkasaappaiden pinta. Mustatkin saappaat löytyivät aikoinaan kirpparilta, ja samaan kolmen euron hintaan. Kotimaista tuotantoa nekin. Kirpparikengissä suosinkin kotimaisuutta, sekä varsinkin talvikengissä nahkaa. Lenkkareita, tennareita yms. en osta kirppareilta kuin harvoin, sillä ovat yleensä liian kuluneita ja omaan jalkaan paremmin sopivia saa tarpeeksi edullisesti alennusmyynneistäkin. Sen sijaan muita kenkiä löytyy ihan mukavasti hyväkuntoisena kirppareiltakin, kunhan vain jaksaa etsiä niin kauan että löytää omaakin kokoa olevat kengät ja omaa silmää miellyttävät yksilöt.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti