tiistai 28. elokuuta 2012

Karvakaverit sisustamassa

Kun huushollissa on kaksi mahdottoman vauhdikasta ja puuhakasta lemmikkiä, sekä siivouksen suhteen laiskat ihmisasukkaat, on turha haaveilla täydellisen kauniista ja järjestetystä kodista. Karvakaverit asettavat monenlaisia haasteita niin sisustuksen, järjestelyn, tavaroiden sekä vaatetuksen suhteen. Tässä postauksessa muutama ongelma, jatkossa seuraa lisää ja toivottavasti myös joitakin järkeviä ratkaisujakin niihin.

itse tehty kiipeilypuu

Kiipeilypuut, tarvitseeko enempää kirjoittaakaan. Ne ovat enimmäkseen kalliita, isoja, rumia ja rakenteeltaan turhan heppoisia vauhdikkaille kissoille, mutta jos mitään kiipeilypaikkoja ei ole, kissat kyllä keksivät niitä itse. Joten kiipeilypuu se meilläkin nököttää tukevasti sohvan vieressä. Tämän tein tosin itse, tai siis isäni teki puuosat kokoamista vaille valmiiksi ja minä hoidin päällystämisen sekä kasaamisen mikä olikin ihan opettavaista puuhaa.

itse tehty raapimapuu
Tämä puu kestää enemmänkin painoa ja rajumpaakin menoa, sen saa myös pienempiin osiin kuljetusta varten. Kankaiksi valitsin vaaleat sävyt, vaikka ne likaantuvatkin helposti, sillä näin se edes vähän häviää taustaa vasten eikä pistä silmään niin pahasti. Vaaleus on sikälikin eduksi että olohuone on muuten aika hämärä ja pieni, niin vaalea sävy antaa edes aavistuksen avaran tilan tunnelmaa.


kissalle tekemistä
Nuo köydet millä tukijalat on päällystetty ovat muuten törkeän kalliita, eli kannattaa hamstrata jos joskus sattuu halvalla saamaan tai näkemään lemmikkiliikkeessä raapimapuiden varaosia alennuksessa. Eipä tämä itsekään tehty puu ole mikään kodin kaunistus, ehkä joskus saadaan tilalle vaikkapa tällainen ratkaisu kuin alla.


kiipeilypuu netistä
Kyseinen puu löytyy Squarecathabitatin sivuilta, eikä näytä lainkaan hullummalta. Toinen tyylikäs ratkaisu voisi olla seuraavan kuvan kaltainen puu, siinä on hieman itämaista tunnelmaa. Kyseinen puu löytyi Petcon valikoimista.


kissoille kiipeilypuu


Jos meillä olisi tilaa, nikkaroisin meillekin vaikka Ikean kaapeista hauskan pienen kissakaapiston. Kuvan kaappi on PetsTrendsin, jonka sivuilla oli myös hauskalta vaikuttavia ratkaisuja kissojen kynsimisvimmaan.


kissoille kiipeilypaikka


Kirjojen ystävänä minulle kelpaisi mainiosti myös Moderncatin kissakirjahylly.

kissat kirjahyllyssä
Samasta paikkaa löyty hyvä idea kissan hiekkavadin piilotukselle, ja tuon aion joskus vielä toteuttaa. Jotkut ovat sen jo ehtineet itse tehdäkin sillä yhdessä blogissa sellaisen juuri bongasin (lisään linkin heti kun löydän kyseisen postauksen), joten pitäisi valmistuksen onnistua minultakin.

kaappi kissan hiekkalaatikolle
Meillä ei siis vielä mitään tällaisia hienouksia ole, sen sijaan täällä ajelehtii sekalaisia kissan- ja koiranleluja sekä raapimapuita ihan liikaakin.


Lidlin raapimapuu
Yllä olevaa pientä raapimapuuta siirrellään aina tarpeen mukaan, pysyvää paikkaa se ei tahdo löytää. Toimii usein myös apulaskutasona, jolle on kätevä pistää tavarat käsistä kun saapuu ulkoa sisälle.


Lidlin kissanpuu
Kissakiikku on puolestaan kätevä silloin, jos haluaa kompastua, tuohon saa jalat takertumaan helposti. Ei tällaisia saa oikein mitenkään järkevästi sulavaksi osaksi sisustusta, mutta onneksi sentään kissalla on edes hauskaa.


säilytysrasia koiranruoalle
Toki koirakin ja sen tavarat vievät oman tilansa, ja joillekin asioille on jo löytynyt hyvä ratkaisu, toisille vielä ei. Yllä olevassa purkissa lukee harhaanjohtavasti "Dog food", mutta varsinaista ruokaa siinä ei ole. Ei nimittäin mahtuisi millään, sillä 30-kiloinen minijättiläinen syö sen verran reippaasti murkinaa, että ruoat on parempi ostaa isoimmissa säkeissä mitä kaupasta löytyy. Purkissa säilytetään vain koiran herkut, puruluut ja muut pienet naposteltavat, niitäkin on ihan kiitettävästi. Sen paikka on oikeastikin yhdellä keittiön tuolilla, emme kuitenkaan käytä yleensä kuin korkeintaan kahta tuolia niin yhden voi hyvin uhrata purkin säilytykseen sillä ei se oikein muuallekaan mahdu. Kuvassa näkyy myös yksi koiratalouden tärkeä väline, eli pyyhe kuratassujen pyyhkimiseen. Näin syksyllä varsinkin saa niitä tassuja pestä ja pyyhkiä joka kerta kun tulemme lenkiltä.


alusta koirankupeille
Tässä ne meidän karvapojat sitten ruokailevat, kissalla on astiana pieni kirpparilta löytynyt Teema-lautanen, koiralla ihan vain Lidlin tassukuvioinen metallikuppi siihen asti kunnes löydän senkin tilalle nätimmän kulhon kirpparilta, ja juoma-astiana on iso, lasinen kulho. Kirpparilöytöjä sekin. Ruokakuppien alla on kurasiepparikaukalo, ruma mutta erittäin kätevä ja pitää keittiön lattian siistimpänä pahimpien syömäroiskeiden jäädessä siihen. Sitä koiran ruokaa säilytämme muuten vielä toistaiseksi tavallisessa isossa muovisessa säilytyslaatikossa, mutta haaveilen senkin tilalle jotain puista arkkua, jonka päällä voisi sitten kätevästi vaikka istua.


No niin, tässä on nyt se linkki siihen blogiin missä on jo tehty kissanvessakaappi.

4 kommenttia:

 1. Siis onko sulla kissakin, miten epäreilua! :-D Itse en allergisena (mies on vielä pahempi) voi lemmikkiä ottaa, mutta houkuttelen kyllä innokkaasti naapurustossa liikkuvia kissoja kuistillemme rapsuteltaviksi. Jos voisin, adoptoisin kokonaisen eläintarhan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi kumpikaan ole allerginen, ja itsekin tekisi mieli adoptoida vaikka kuinka monta söpöä karvakuonoa mutta toistaiseksi asunnon kokokin jo rajoittaa. Ehkä sitten kun pääsemme muuttamaan kasvaa karvakavereiden joukkokin :)

   Poista
 2. Tuo hiekkalaatikkokaappihan on aivan TÖRKEÄN UPEA idea! Samoin nuo tyylikkäät kiipeilyratkaisut. Olen aina ihmetellyt noita valmiskiipeilytelineitä että mikä järki niissä on kun ovat kaikki niin huteria että kaatuvat leikkisämmän kissan käsittelyssä samantien. Ja entinen kissani myöskin vieroksui niitä siksi että etenkin ne pesäkolot tuoksuvat vahvasti kemikaaleille (liimalle tai muille valmistuksessa käytetyille). Ja voin kyllä hyvin kuvitella että ei herkkänenäisenä tee mieli pötköttää jatkuvassa liimankatkussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tuollainen kaappi on kyllä ehdottomasti vielä saatava. Tai siis varmaankin tulee itse nikkaroitua se heti kun kaapille on tilaa. Ja ne kauppojen kiipeilypuut ovat tosiaan omituisen huteria, tuollainen viisikiloinen minitiikeri mikä meiltä löytyy kun saa kiipeilyhepulin niin siinä ei kovin heppoiset puut kestä. Tuo itse väsätty kestää tosiaan minunkin painoa eikä kaadu vaikka mitä tekisi, niin sikäli se on varsin hyvä vaikkei niin kaunis olekaan.

   Tuota liima-asiaa en ollutkaan ajatellut, käytin oman puun kasauksessa joissain kohdin Eri Keeperiä apuna, se ei ainakaan onneksi haise kovin voimakkaasti tai ole kovin vaarallista. Varmasti voi olla niissä kankaissakin mitä kaupan telineissä käytetäään jotain viimeistelyaineita, liekö kaikki edes kovin turvallisia jos ne valmistetaan jossain halpamaassa

   Poista