lauantai 25. elokuuta 2012

Lasillinen virkkausta, kiitos

Siivouspäivän yhteydessä viikolla kaivoin esiin yhden kassillisen keskeneräisiä käsitöitä, joita on nyt hyvä jatkaa kun torkkupeittokin on valmis. Joitakin käsitöitä teen muutenkin mielellään aina vain pienen pätkän kerrallaan, muuten kävisi esimerkiksi ohuesta langasta neulominen aika puuduttavaksi jos päivä toisensa jälkeen sitä samaa työtä jatkaisi eikä loppu koskaan tuntuisi häämöttävän yhtään lähempänä. Kiireisemmät työt kuten todelliseen tarpeeseen tulevat villasukat ajavat myös hitaampien projektien edelle, niiden viivästyminen ei yleensä haittaa muuten kuin korkeintaan hieman säilytystilaa viemällä.

lasinaluset korkista
 Ensimmäisenä keskeneräisistä jatkoon pääsevät lasinaluset, tai oikeastaan päällisten tekeminen niille. Löysin joskus kirpparilta 12 kappaletta korkkilasinalusia, jotka sellaisenaan ovat aika rumia. Jo siellä kirpparilla sain ajatuksen päällystää ne jotenkin, ja ensin mietin kankaasta tehtyjä kirjottuja versioita. Sitten keksin kokeilla virkkausta kun omista lankavarastoista löytyi keittiöön sopivia sinisen sävyisiä ohuita lankoja.


lasinaluset
Nyt teenkin sitten kuusi kappaletta alusia virkkaamalla, ja toiset kuusi jäävät odottamaan sopivaa kirjontaideaa. Virkkaukseen kannattaa valita ohut lanka, sillä muuten alusista tulee turhan paksuja eivätkä ne ole sellaisena kovin käytännöllisiä. Virkkaan ihan kiinteillä silmukoilla tavallisia ympyröitä; ensin yhden ja sitten kun toinenkin ympyrä on oikeaa kokoa virkkaan ympyrät reunoistaan yhteen niin että se korkkialunen jää sinne ympyröiden väliin.


lasinalunen korkista
Ympyrät kannattaa jättää aavistuksen verran pienemmiksi kuin mitä alusen koko on, jotta ne sitten istuvat tiukasti siinä päällä. 


keittiön sisustus
Toiselta kirpparilta löysinkin sopivasti myös korkkisen pannunalusen, joten toki päällystän senkin samalla lailla. Tähän olen nyt kokeilemassa raitoja, koska pannunalunen on sen verran isompi, että suuri tasaisen sininen pinta voisi näyttää tylsältä. Tosin nuo raidat vielä hieman arveluttavat, ehkä teen kuitenkin toisesta puolesta yksivärisen niin voin pitää sitä kummin päin vaan.


pannunalunen korkista
Koska tämä isompi alunen on reilusti paksumpi kuin lasinaluset, piti ympyrästäkin tehdä tällä kertaa hieman isompi kuin itse alusesta, jotta se yltäisi sitten peittämään reunankin. Hieman paksummasta langasta kuin mitä näihin alusiin kannattaa käyttää voisikin sitten halutessaan virkata vaikka tabletit keittiön pöydälle. Tosin itse en varmaan sellaisia tee, en oikein ole tabletti-ihmisiä.

3 kommenttia:

  1. Siis aivan mahtava idea, jonka varastan härskisti! :-D Mulla on nimittäin yksi susiruma pannunalunen korkista, joka on kyllä täysin käyttökelpoinen, mutta ihan kauhean näköinen. Iso kiitos idean jakamisesta!

    VastaaPoista
  2. Varasta pois vaan :D
    Hyvä jos ideasta oli hyötyä :)

    VastaaPoista