lauantai 18. elokuuta 2012

Torkkupeitto ja uusi alku

silkkilanka

Puolet kesäilloistani vienyt projekti on valmis, eli kuvassa näkyvä torkkupeitto. Peiton vieressä näkyy apupoikani kaikessa puuhailussa, tuollainen 30-kiloinen yli-innokas karvapallo joka on osasyyllinen siihen ettei tästä huushollista taida koskaan tulla sellaista mitä sisustuslehdissä näkee. Ei sillä että koira tuhoaisi meillä mitään, se on hyvin kiltti poika, mutta karvaa on kaikkialla ja toki koirallekin on oltava tilaa sekä materiaalien pesua ja kulutusta kestäviä. 

Pääsyyllinen olen kuitenkin minä itse, en ole innokas siivoaja tai himosisustaja, lisäksi pidän siitä että kotona on rentoa eikä tarvitse stressata jos joskus (eli usein kun minusta on kyse) sattuu juomalasit kaatumaan matoille tai koiran herkut päätymään sohvalle. Sisustuksen ja kodin on oltava käytännöllinen, mutta toki siitäkin voi pyrkiä tekemään miellyttävän myös esteettisesti. Ei siis valkoisia mattoja ja pesua kestämättömiä materiaaleja meille, en halua asua steriilissä kiiltokuvakodissa.

Haluan kuitenkin edes vähitellen saada kaiken kaaoksen järjestykseen ja tämän hetkisen sekametelisopan harmonisemmaksi, joten pääsette seuraamaan blogin välityksellä miten tumpelo yrittää sisustaa ja mitä siitä seuraa. Lisäksi haluan käsitellä jatkossa myös muita itseäni kiinnostavia aiheita, kuten käsitöitä, kirpparishoppailua, pienen budjetin elämistä, ehkä hieman vaatemuotiakin ja satunnaista kokkailua, eli sellaista erittäin tavallisen ihmisen enimmäkseen tasaista elämää. En ole innokas pintamuodin seuraaja tai kalliiden muotiveskojen ostaja, en poseeraa huulet törröllään tai katse vienosti lattiaa kohti uusimman muodin mukaisissa vaatteissa, vaikka kenties joskus vaatepostauksin teen oman tyylini mukaisesti. Glamouria tuskin tulee tässä blogissa paljon olemaan, sen sijaan toivottavasti asiaa oikeasta elämästä, kenties muillekin hyödyllisiä käytännön vinkkejä ja käsityöideoita, ja aivan taatusti kaikenlaisia kommelluksia joiden aikaansaamisessa tunnun olevan luonnonlahjakkuus.

Palataanpa kuvan torkkupeittoon. Langat siihen löytyivät kirpparilta, hinta oli kaikille yhteensä 5 euroa ja materiaali sisältää silkkiäkin joten peitto on varsin pehmeä ja miellyttävän tuntuinen. Tällaisen peiton tekeminenkin on varsin helppoa, ei tarvitse olla mestari kunhan aikaa vaan riittää. Loin sattumanvaraisen luvun silmukoita, sen verran että näytti olevan tarpeeksi (vyötteessä olevan tiheyden avulla voi laskea summittaisen määrän haluamansa peiton leveyden mukaan, turha murehtia kovin tarkkaa määrää sillä kuka välittää siitä onko peitto nyt metrin vai metrin ja sentin levyinen), ja sitten vaan neuloin ainaoikeaa kerän kerrallaan loppuun. Ainaoikea on siitä mukava että sitä voi tehdä jopa pimeässä telkkua katsellen, ei tarvitse kiinnittää huomiota neuleeseen. Eikä tarvitse laskea silmukoita tai miettiä millä kerroksella on menossa, jos työ jää pidemmäksi aikaa kesken tai puhelin soi kesken neulomisen ei tarvitse muistella että missäs olinkaan menossa. Tarvitaan vain kärsivällisyyttä ja aikaa, sillä ihan nopeasti ei iso peitto valmistu, mutta muuten tällainen on erittäin helppo tehdä. 

Tällä kertaa tein peiton niistä väreistä, mitä kirpparilta löydetyssä pussissa sattui olemaan, ja kodikas monivärinen peitto sopii monenlaisiin sisustuksiin. Mutta jos pitää enemmän hillitystä tai yksinkertaisemmasta tyylistä, saa peitosta sopivamman kun neuloo raidat vaikka yhden värin eri sävyistä. Tekisi itsekin mieli tehdä sellainen versio, mutta ehkä en ihan heti ole aloittamassa toista yhtä isoa projektia.
raidallinen peitto

6 kommenttia:

 1. Tästä se lähtee...mukavaa bloggailua :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, raikas torkkupeite!
  Kiitos vinkistä, taidankin joskus ottaa ohjelmaan, kun Seiskaveikkaa on sopivassa tarjoukseesa (koiratalouden konepestävyysvaatimus...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hienoa jos onnistuin inspiroimaan peiton neulomiseen :)
   Tuon minunkin tekemän peiton saa onneksi pestä koneessa, silkistä huolimatta, tosin vain 30 asteessa.

   Poista
 3. Meilläkin koirat määrittelevät aika paljon sisustusta, vaikkeivät varsinaisesti mitään tuhoja teekään. Vaaleat sohvat ja helposti särkyvät esineet ovat ihan pannassa, mutta kotona pitääkin mielestäni olla kodikasta, ei liian hienoa.:) Eli samoilla linjoilla ollaan. Onnea vielä uudelle blogillesi, vaikuttaa mukavalta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)
  Meillä täällä on tällä hetkellä vähän liiankin kodikasta, mutta ehkä tähän nyt vähitellen löytyy joku sopiva tasapaino tyylin ja käytännöllisyyden välillä :)

  VastaaPoista