maanantai 27. elokuuta 2012

Niiskuneidilläkin on laukku

Vaikka en olekaan kalliiden muotiveskojen ihailija, niin toki silti käytän monenlaisia laukkuja, kasseja ja reppuja. Viime aikoina muodissa olleet designlaukut eivät vain minua sytytä ensinnäkään järjettömien hintojen vuoksi, ja toiseksi ei niiden laukkujen ulkonäkö tai koko ole myöskään ollut minulle mieleisiä. Ehkä minulla on outo maku tai liian vähän rahaa, onneksi pienemmälläkin budjetilla voi kuitenkin löytää kauniita ja persoonallisiakin laukkuja. Tällä kertaa esittelyssä on kirpputoreilta löytyneet veskat, tuoreimman niistä ostin vasta reilu viikko sitten.

three bags nahkalaukku
Musta laukku on merkiltään Three Bags eli kotimaista tekoa. Sen hintalapussa kirpparilla luki "60-luvun laukku", mutta en tiedä pitääkö se paikkansa, vaikka eipä sillä ole väliä kun laukku muuten on niin näpsäkkä. Se hinta muuten oli neljä euroa, ei kovin paha hinta näin kivasta laukusta.


retro käsilaukku
Ihastuin tähän tavallisesta poikkeavaan aukeamistapaan, tuosta on erittäin kätevä ottaa tarvitsemansa tavara ilman että joutuu penkomaan ikuisuuksia kassin pohjaa eikä silti löydä sitä mitä haluaa.


juhlava pieni laukku

Tästä pienestä valkoisesta laukusta en löytänyt mitään merkkiä tai valmistajaa, joten sen alkuperä on arvoitus. Hyvin todennäköisesti ei ole myöskään nahkaa, mutta se ei käyttöä haittaa kun ei kuitenkaan ole joka päivä käytössä vaan enimmäkseen juhlavammissa tilaisuuksissa. Tyyliltään on kuitenkin sopivasti vintage-henkinen, ja mukavan pullean mallinen mikä ei kuvasta tule hyvin esille. 


vanha vintagelaukku

Yllä on tummansininen kankainen pieni käsilaukku, joka on tehty USA:ssa. Materiaaleista ja tyylistä päätellen se on oikeasti jo hieman iäkäs. Laukku on näppärän kokoinen juhlalaukuksi mutta sopii arkeenkin koska on sen verran hillitty.


laukku juhliin
Kultainen laukku on oikeasti äidiltä kierrätetty, eikä kirpputorilta, mutta käytettynä joka tapauksessa minulle saapunut. Erittäin näppärä bilelaukku, sinne mahtuu juuri kaikki tarpeellinen eikä asun tarvitse olla erityisen koristelty sillä laukku kimaltelee jo tarpeeksi, kuvassa taas hieman vaisumman näköinen kuin oikeasti. 


Friitalan nahkasalkku
Viimeisenä on sitten Friitalan nahkainen pieni salkku, joka sopii hyvin bisneksien tekoon (ikään kuin niitä tekisin), eli siis erinomainen asiallisempiin tarkoituksiin. Kooltaan tarpeeksi pieni etten tunne oloani oudoksi jos kanniskelen salkkua kaupungilla ja kuitenkin tarpeeksi iso että sinne saa tärkeimmät paperit sekä muut tarvikkeet mahtumaan mukaan.
Oikeastihan minä kuljen enimmät päivät reppu selässä ihan käytännön syistä, joten eivätköhän nämä käsilaukut riitä pitkäksi aikaa ottaen huomioon että näiden lisäksi minulla on kaksi arkikäyttöön hyvin sopivaa uutena lahjaksi saatua laukkua (ei mitään hienoa merkkiä nekään). Juhlissa, ravintolaan mennessä, erityisinä päivinä tai muuten vaan kauniina kesäpäivinä on kuitenkin mukava käyttää vaihteeksi laukkua eikä reppua, niin käytännöllinen kuin se onkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti