tiistai 28. elokuuta 2012

Pieni on kaunista


virkattu matto
Virkkasin pari vuotta sitten pienen maton vanhoista T-paidoista, oikein kätevä tapa päästä eroon kulahtaneista ja reikäisistä vaatteista, joita ei enää voi eteenpäinkään kierrättää. Värjäsin koneellisen valkoisia, harmaita ja epämääräisen värisiä T-paitoja sinisellä pesukonevärillä, ja lopputulokseksi sain kasan vaaleansinistä materiaalia, jonka leikkelin matonkuteeksi. Sitten vain virkkasin "ympyrää" ensin mustista paidoista leikatuista kuteista ja kun ne loppuivat vuorostaan vaaleista. Työn edetessä maton muodoksi alkoi hahmottua epätasainen suorakaide, enkä pyrkinytkään saamaan siitä säntillistä.

matto parvekkeelle
Kuvissa matolla tuhisee kuono unessa isompi meidän karvapojista, joka silloin maton valmistumisen aikoihin oli vasta meille muuttanut. Nykyään siis jo reilusti mattoa isompi kaveri. Täällä on pari kuvaa lisää, ja hieman tarkempia yksityiskohtia maton tekemisestäkin. 

3 kommenttia:

  1. Himpura, just kun pyysin kuvia karvakuonoista omalla tontilla, niin täällähän niitä oli! Iiiiiihana luttana, todella suloinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista :)

    Kyllähän tuo hauva oli pentuna aika lutunen, ja on se vieläkin ainakin meidän mielestä vaikka melkoinen mammutti siitä kasvoikin :D

    VastaaPoista