sunnuntai 26. elokuuta 2012

Magneettista vetovoimaa

disney kirja ruotsinkielinen
Olen aina tykännyt erityisen paljon lastenkirjojen kuvituksista, varsinkin monissa vanhoissa saduissa on uskomattoman upeita kuvituksia. Totta kai myös Nalle Puh kuuluu suosikkeihini, joten erään kerran tarttui kirpparilta tällainen paksusivuinen pieni kirjanen matkaani ja siitä se ajatus sitten lähti.


disneyhahmot
Ensin irroitin kaikki sivut toisistaan terävällä askarteluveitsellä (kuvassa vain osa sivuista). 


nasse
Tältä minä näytän aina kylmällä säällä.


lastenkirjan kuvat
Auringostakin tulee nautittua aina kuin vain mahdollista.


askartelu
Sivujen irroituksen jälkeen alkoi maalausurakka. Toiseen kansisivuun, jota käytin testimateriaalina, kokeilin hieman sekä kultaista että hopeista akryylimaalia, ja kultainen näytti selvästi paremmalta. Maalit olen ostanut Lidlistä, josta sai paketillisen eri värejä suurin piirtein samaan hintaan kuin muualta yhden värin.


askarteleminen
Maalasin kirjoista siis kolme reunaa kultaisiksi, ja tarpeeksi peittävään väriin tarvittiin kolmisen kerrosta maalia. Neljäs reuna tarvitsi sitten jotain muuta peitokseen sillä irrotuksen jäljiltä se oli sen verran epätasainen ettei maali olisi riittänyt kaunistamaan sitä tarpeeksi.


nalle puh
Leikkasin askarteluveitsellä nahkasta suikaleita, jotka sitten liimasin neljännelle reunalle, tämä teki yhdestä kirjan sivusta jo itsessään pienen kirjan näköisen.

disney magneetit
Sen jälkeen liimasin kuumaliimapistoolilla magneetin sivun taakse keskelle. Magneeteiksi näistä kaikista hauskoista sivuista valitsin sellaiset, joiden toisen puolen kuva oli mielestäni tylsä ja toisen hauska. Vielä jäi monta sivua jäljelle sillä niissä on molemmilla puolilla hyvä kuva. Niistä pitääkin kehitellä jotain muuta kuin magneetteja, jotta molemman puolen kuvia pääsee helposti ihailemaan. Ne sivut myös maalasin huolellisemmin niin ettei maalia levinnyt reunan yli kuten yllä olevassa kuvassa, jossa se ei piiloon jäävällä nurjalla puolella haittaa mitään.


hauskat magneetit


Nyt magneetit ovat jääkaapin ovessa. Tiikeri-kuvasta näkee, miksi kannattaa leikata nahkasuikaleet veitsen ja viivottimen avulla eikä saksilla. Tiikerin nahka on nimittäin saksilla leikattu ja sen takia reuna on epätasainen, vaikka muka erityisen huolella senkin leikkasin. Loput suikaleet vetelinkin sitten kätevästi veitsellä leikkuualustan päällä.

jääkaapin ovi
Magneetit pääsivät hyvään seuraan, ainakin Nalle Puhilla ja Pikku Nälällä on yhteinen harrastus, joten voi olla ettei kaapissa ruoat kauaa säily. Nyt rupeaakin ovi olemaan jo täynnä, joten mahdolliset tulevat magneettiaskartelujen tuotokset pitää joko kiinnittää muualle tai antaa lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti