perjantai 24. elokuuta 2012

Koreilua

kaulakorut helmikorut
 Tähän väliin voisi ottaa pienen korukatselmuksen, jossa tällä kertaa esittelyssä kirppareilta löytyneet korut. Käytän enimmäkseen vain korvakoruja, toisinaan rintakoruja, harvakseltaan kaulakoruja ja sormuksia. Näitä viimeisiä yleensä vain juhlissa ja muissa hienommissa tilaisuuksissa, vaikka kaipa ne ihan arkeenkin sopisivat. Koruille olen löytänyt säilytysratkaisutkin kirpputoreilta, toista vain hieman tuunasin ennen käyttöönottoa.

korujen säilytys
Rasia löytyi tutulta SPR:n kirpparilta, ja oli alunperinkin tarkoitettu koruille. Sen sisus vain oli jotain tympeän väristä ja laatuista materiaalia, ja siinä oli se perinteinen pehmustettu vakorivi sormuksillekin. Poistin sisukset kokonaan, laitoin tilalle vaaleampaa samettia ja huolittelin reunat ruskealla samettinauhalla. Vielä loppusilauksena on tarkoitus poistaa viimeiset näkyvät liimanrippeet, jotka nauhan alta repsottavat.


vanhat kaulakorut
Yllä näkyy kuvassa kaulakorut, joista oikeassa laidassa olevan olen ostanut Huuto.netin kautta ja samaan sarjaan kuuluu myös rannekoru. Kyseisellä myyjällä oli valtava määrä ihania vanhoja koruja myynnissä, joten valinnan vaikeus oli suuri, lopulta päädyin ottamaan myös toisen setin johon kuuluivat korvakorut sekä hattuneula. Hattuneula on tilapäisesti kadoksissa sekamelskan syövereissä, mutta korvakoruista on kuva alempana. Loput kaulakorut ovat ihan perinteisesti kirppareilta löytyneitä.


vintage rannekoru
Yllä vielä kaulakoruun kuuluva rannekoru, ja alla ne toisen setin mustavalkoiset korvakorut, jotka ovat nekin sopivasti Art Deco -henkiset. Takana minttuiset klipsikorvakorut.

art deco nappikorvikset
Korvakoruja säilytän pienessä minilipastossa, johon sopivat lisäksi rintakorut ja pari hiuskorua. Yhdessä laatikossa on arkiset korvikset, toisessa vintage-henkiset ja kolmannessa bilekorut. Neljännessä sitten ne rintakorut ja isoimmassa laatikossa alhaalla hiuskorut sekä pinnit.


korujen säilytys

Yhteiskuva kaikista korviksista ja perintösormuksesta, jonka lisäksi minulla on pari Kalevala Korun sormusta.


helmikorvikset perhoskorvakorut
Ihanan muhkeat klipsilliset helmikorvakorut, joissa kahta eri kokoa olevia helmiä. Nämä sopivat jo värinkin puolesta aika monenlaisten asujen kanssa yhteen.

korvikset kirpparilta

Alla on edessä hauskat perhoskorvikset, joita tulee ihan arkisinkin aika paljon pidettyä, sekä takana "smaragdit" joissa on klipsikiinnitys.


kirpputori korvikset

 
Vielä lähikuva perintösormuksesta, joka on luultavasti peräisin jostain 1900-luvun alkupuolelta.


vintagesormus
Rintakoruista ensimmäisenä pääsee vuoroon pieni sininen perhonen, joka on omalla vaatimattomalla tavallaan kaunis. Oikealla olevaan koruun on joku itse lisännyt nuo roikkuvat ketjut, enkä ole niitä poistanut koska sopivat siihen oikeastaan ihan hyvin.


siniset korut

Ruskea "silmä" on luonnossa paljon nätimpi, sillä lasi hehkuu kauniisti valossa mikä ei valokuvassa tule esiin. Tämä löytyi eurolla SPR:n kirpparilta.


rintakoru kirpparilta
Viimeisessäkin rintakorussa on wanhan ajan viehätystä, ja tästäkin saan jälleen kiittää SPR:n kirpparia, josta löytyi lyhyen ajan sisään yllättävän monta kaunista korua.


kukkakorut
Tämänkin voi kaiketi laittaa koruesittelyyn mukaan, vaikka se onkin rannekello, sillä koruna tätä lähinnä tulee käytettyä. Koneisto on kyllä ihan toimiva, kaipaa tällä hetkellä vain pariston vaihtoa. Kello löytyi kauan sitten Lontoon katukirppikseltä, ja oli kirpparitavaraksi jokseenkin tyyris, mutta niin kaunis etten voinut vastustaa. Olinhan silloin myös ensimmäistä kertaa Englannissa ja pää ihan pyörällä kaikista ihanuuksista joita siellä näin. Toisaalta kellossa oli ostettaessa toimiva paristo, ja se sama paristo piti kellon tikittämässä yli viisi vuotta, joten ei ihan huono hankinta loppujen lopuksi. Sen jälkeen kun olen paristoa vaihdattanut, on sitä saanut tehdä uudestaan aina vuoden välein.


tiikeri rannekello hopeinen
Viimeisenä toinen löytö samalta Lontoon katukirppikseltä. Tätä en todellakaan kissojen ystävänä voinut jättää ostamatta, aivan ihanan söpöt ja yhtäaikaa pelottavat kissat, joiden lisäksi koru on vielä sopivan kokoinen omaan miniranteeseeni. Yleensä lähes kaikki rannekorut ovat aivan liian isoja ja tippuvat vain pois, mutta tämä on sentään sopiva. Se on myös sopivalla tavalla synkän kaunis.


vintage rannekoru

2 kommenttia:

 1. Wau, upea korukokoelma sulla! Erityisen ihania ovat nuo art deco -tyyliset korut, mahtavia löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olen itsekin aika tyytyväinen näihin löytöihin, ja ihan hetkessä ei ole tämä kokoelma syntynyt vaan vuosien saatossa vähitellen on aina löytynyt jotain kivaa siellä täällä kierrellessä :)

   Poista