tiistai 21. elokuuta 2012

Makuuhuone = monitoimihuone

tavaroiden säilytys
 Makuuhuone on enimmäkseen kaaoksen vallassa, kaikista järjestely-yrityksistä huolimatta. Säilytystilaa on aivan liian vähän, tai ehkä sitä olisi tarpeeksi jos ei olisi tarvetta saada myös käsityötarvikkeita, ompelukonetta, saumuria ja tietokonetta sekä työpöytää mahtumaan samaan huoneeseen sängyn kanssa. Avuksi tilan puutteeseen löytyi Jyskistä mukava laatikosto joka on sen verran kevytrakenteinen ettei tee huoneesta entistäkin ahtaamman näköistä. Isompi kaappi tai jykevämpi lipasto olisi tukkinut huoneen jos ei fyysisesti niin ainakin visuaalisesti. Silti siihen mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Ulkonäöllisesti se ei tietystikään sovi ollenkaan yhteen asunnon kiinteiden valkoisten kaappien kanssa.

kapea lipasto

 Alunperin oli tarkoitus laittaa siihen käsityötarvikkeita, jolloin asunnon omat vaatekaapit jäisivät niille vaatteille. Toisin kuitenkin kävi, tästä on paljon kätevämpää siepata sukat ja alusvaatteet kuin kaapista, joten kankaat ja langat menivät kaappiin hyllyille (ja vähän muuallekin) ja laatikoston kolmeen lokeroon laitoin vaatteita, neljännessä on sitten meikit sekä muu pieni sälä.

posliinipossu
 Laatikoston päällä on siskon vanha pöytälamppu, joka sopii hyvin unelmissani siintävään art deco -henkiseen sisustukseen (mitä meillä ei siis vielä lähimainkaan ole) sekä SPR:n kirpparilta löytynyt posliinipossu. Possu oli niin muikea että se oli napattava mukaan, nimittäin kuten blogin nimikin jo ehkä paljastaa olen suuri possujen ystävä. Possulta lähtee pää irti, joten sen sisään on kätevä laittaa tärkeät lippuset ja lappuset: kuitit, elokuvaliput, lahjakortit ja sen sellaiset. Kuvassa taso näyttää siistiltä, käytännössä siihen kuitenkin kerääntyy vähitellen lisää ja lisää pientä tavaraa muun laskutilan puutteessa, ja sitten isompien siivouksien yhteydessä saan taas raivata ja selvitellä tuotakin pientä aluetta ties kuinka pitkään.

liitutaulu koukuilla

Laatikoston ja kaappien välissä lattialla odottelee käyttöön ottamista pienillä koukuilla varustettu liitutaulu, jonka paikka olisi oikeasti eteisessä. Sen löysin Sokokselta alennusmyynnistä, ja koska yksi koukuista oli irrallaan ja kaipasi liimausta, tinkasin siitä vielä lisää alennusta myyjältä. Yleensä en uskalla kaupoissa käydä mistään tinkimään, joten yllätin itseni ja se kannatti, taululle ei enää paljoa jäänyt hintaa sen jälkeen. Valitettavasti tämän asunnon seinät on tehty niin haperosta materiaalista, että mitään kiinnityssysteemejä ei saa niihin järkevästi laitettua. Useamman yrityksen jälkeen oli luovutettava, sillä niin tämä taulu kuin muutkin tippuivat jatkuvasti alas kun seinä vain mureni kiinnitysten kohdalta hitusiksi.

lankojen säilytys
Lisäksi makuuhuoneessa on kaksi pientä korilaatikkoa, joissa säilytän neulelankoja. Kuvausavustajani vain on suorittanut välillä kynsienteroitusta laatikoiden alalaitaan joten ne repsottavat jo hieman, muuten laatikot ovat ihan näppärät ja helppo siirtää syrjään siivotessa. Kuvassa laatikoiden päällä on pyykkikori, jonka tarkoitus oli helpottaa pyykin kuljettamista pyykkitupaan ja takaisin. Nykyään siinä on yleensä keskeneräisiä neuletöitä, jotka saa kätevästi heitettyä koriin pois tieltä etteivät pienet käpälät innostu liikaa leikkimään lankakerillä ja neulepuikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti