lauantai 1. syyskuuta 2012

Ajatonta tyyliä

lasten vaatteet 80-luvulla
Eilen tuli mattojen myötä muisteltua muutenkin menneitä aikoja, joten tänään on hyvä jatkaa pientä nostalgiakierrosta. Tosin ensimmäisestä kuvasta voisi melkein luulla että se on otettu ihan äskettäin, sillä muoti se aina jaksaa etsiä menneisyydestä vaikutteita tavalla tai toisella. Joka tapauksessa kuva todistaa miten mahdottoman tyylikäs taapero minä olin, ainakin toisinaan. Vaikka se ei varmasti ollut omaa ansiotani, en muista että olisin lapsena ollut yhtään kiinnostunut pukeutumisesta.


lastenvaatteet 80-luvulla
Kummasti vaan ne haalaritkin ovat jälleen muotia, tällä kertaa jopa isommilla lapsilla ja aikuisilla. Minä taisin saada niistä tarpeekseni jo pienenä, sillä nyt en haluaisi haalaria edes oloasuksi. Onhan se varmasti mukava vaate, mutta jotenkin näyttää vähän hassulta kun näkee keski-ikää lähestyvän perheenäidin tai esiteini-ikäisen pojan kulkevan kuvan kaltaisessa haalarissa kaupungilla. Ehkä minusta tuli jo kalkkis, jos en nykymuotia ymmärrä.


lapsi nikkaroimassa
Selvästikään en ennen vastustanut haalareita millään lailla, haalari vaikuttaisi olevan kätevä myös nikkarointipuuhissa. Onneksi meillä annettiin tällaisten hassahtaneiden tyttölastenkin naputella vasaroilla mielin määrin, ensimmäisen oman puukkonikin sain jo alle kouluikäisenä. Ei minusta taitavaa puuseppää tullut, mutta ainakin sain rakennella ja veistellä kaikenlaista pientä kivaa eikä näin isompana ole tarvinnut aina soittaa talonmiestä tai sukulaisia apuun jos eteen on tullut nikkarointihaasteita.


liikennepuisto


Tällaiset shortsit tuntuivat yhteen aikaan löytyvän melkein jokaiselta, muun mallisista ei taidettu mitään tietääkään. Olin siis jälleen kerran varsin muodikas, mitä nyt sivuvaikutuksena minua luultiin usein pojaksi.


olavinlinna
Suomalaisia pidetään jostain kumman syystä verkkarikansana, mutta mikäs siinä jos vermeet ovat näin hienoja kuin ennen muinoin. Varsin hyvin sulautuisivat nämäkin vaatteet uudestaan nykyiseen katukuvaan, mikäli vielä jossain tallessa olisivat. Kuvassa kahden siskon lisäksi serkkupoika, taisimme olla kaikki yhdessä Olavinlinnaa ihmettelemässä.


virkattu kassi polvisukat
Tämä taitaa olla tyylivirhe, sukat sandaalien kanssa. Tai ehkä se sääntö koskee vain miehiä ja tennissukkia, eikä näin kauniita polvisukkia. Ja jälleen haalari yllä, veikkaisin että tuollekin olisi nykyään kysyntää aikuistenkin kokoisena.


vaatteet 80-luku

Myssy natsaa haalariin niin kuin nenä naamaan, joten en tiedä mistä noin vakava ilme aiheutui. Tuon myssyssä kiinni olevan ihanan omppupinssin haluaisin löytää jostakin, tai samanlaisen sen tilalle, sille olisi paljon käyttöä nykyäänkin. Näistä asukokonaisuuksista voisin vieläkin varsin hyvin käyttää ensimmäisen kuvan sadetakkityyliä ja tietysti retroverkkarit ihanine tennareineenkin kelpaisivat. Lisäksi voisin ommella punaisista haalareista housut, jotenkin tuo lahkeen pituus ja malli ovat edelleen omaan silmään mieleisiä. Kivoja tyyli-ideoita voikin löytää ihan vain omia ja suvun valokuva-arkistoja penkomalla, ehkäpä pitäisi  katsella löytyisikö niistä myös sisustukseen jotain pientä kivaa vinkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti