tiistai 18. syyskuuta 2012

Metsään on tullut jo syys

Tänäänkin olen päässyt nauttimaan mainiosta syksyisestä säästä sekä maisemista, ihan konkreettisesti ulkona kuin myös sisätiloissa koneen ääressä. Etsin toiselta tietokoneelta erästä kuvaa, kun törmäsin muutaman vuoden takaisiin syystunnelmiin.

pihlaja syksyllä
Kaunis oli syksy silloinkin, ja kaupunkia sekä maisemia tuli katseltua uudelta kantilta sillä esittelin silloin nähtävyyksiä ensimmäistä kertaa tänne päin kyläilemään tulleelle siskolleni. Sen johdosta onnistuinkin löytämään paljon itsellenikin uusia maisemia ja näin kaupungista monia puolia ensimmäistä kertaa.

vesilinnan torni
Yksi hyvä paikka ihailla niitä maisemia täällä päin on Harjulla sijaitseva Vesilinnan torni, jossa on näköalatasanne.

näkötorni jyväskylä
Siellä on myös ravintola, jota tosin en itse ole käynyt testaamassa mutta eiköhän sieltäkin ihan hyvää ruokaa saa. Ja ainakin ne näköalat ovat ravintolastakin varsin mainiot.

vaahteranlehdet syksyllä
Täällä on myös paljon luontopolkuja, joita pääasiassa kesäisin on tullut kierrettyä, mutta joitakin myös syksyisin. Jos laiskottaa, niin Tourujoen luontopolku on sopiva valinta, lähellä keskustaa ja alle kilometrin pitkä.

luonto syksyllä
kuura
Pian onkin sitten taas jo pakkasta aamuisin, ja kaunis huurre peittää maan. Aamuisin saa laittaa reilummin päälle että tarkenee, ja iltapäivällä onkin sitten kuuma kun aurinko kuitenkin vielä vähän lämmittää.

pakkasaamu syksyllä
kortepohja talvella
Toivottavasti syksyn pimeintä aikaa, jolloin lehdet ovat jo tippuneet ja päivät lyhentyneet, mutta lumi ei ole vielä saapunut ei tänä vuonna kestä kovin pitkään. Se on kaikkein masentavin aika vuodesta. Lumisade kaunistaa jopa taloyhtiön roskisalueen, ja hiljalleen satelevien hiutaleiden joukossa mielikin rauhoittuu.

pihlaja talvella
Pihlajanmarjat ne jaksavat sinnitellä talvenkin keskellä tuomassa vähän väriä lumiseen maisemaan.

polkupyöräily lumessa
Tuleekohan ensi talvena yhtä paljon lunta kuin parina edellisenä vuonna? Oli nimittäin välillä aikamoinen urakka kaivaa pyörää kinoksista esiin ja polkea kirjaimellisesti hiki hatussa auraamattomia katuja pitkin. Silti jo odottelen talvea, jolloin voin hyvillä mielin käyttää villapaitoja aamusta iltaan enkä vaikuta oudolta tapaukselta, toisin kuin viileinä kesäpäivinä ja jolloin on kotiin tullessa ihana käpertyä kuuman kaakaon tai teekupin ääreen lämmittelemään.

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis tuo porraskuva, siinä on värit kohdallaan! Itse ainakin toivon, ettei tulisi ihan niin paljon lunta kuin viime vuonna, lumityöt alkoi tulla korvista ulos. Ja puutarha ottii osumaa, kun puskat hautautuivat parimetristen kinosten alle. Joten kyllä kiitos lunta & valkea joulu, ei kiitos jatkuvalle lumentulolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lunta oli tosiaan vähän turhankin reilusti. Kerrostalossa asuvana lumi ei muuten minua niin paljoa haittaa, mutta ainakaan täällä päin ei pyöräteiden aurauksella pidetä mitään kiirettä niin aamuisin saa lähes kantaa pyörää kinosten halki. Vasta sitten iltapäivällä takaisin tullessa pääsee ajamaankin. Edellisellä asuinpaikkakunnalla hämmästelinkin sitä, että aina rankankin lumisateen jälkeen oli pyörätiet jo hyvin aikaisin aamusta aurattu hyvään kuntoon.

      Poista