sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hedelmällinen siivouspäivä

Eilen oli Siivouspäivä, ja sen kunniaksi ihmiset virittelivät ulkosalle pihakirppiksiä. Tai paremminkin ansoja, sillä itse onnistuin jo aamulenkin aikana tekemään pari ostosta kun satuin koiran kanssa kulkemaan liian houkuttelevien tuotteiden ohitse. Uusintakierros pari tuntia myöhemmin tuotti sekin vielä tulosta, ja lopulta päädyimme miehen kanssa polkemaan SPR:n kirpparille asti kun kerrankin olimme ajoissa liikkeellä.

villalankoja
Ensimmäisiin löytyivät siis kuvan langat ja hedelmävati, joka vaikuttaisi olevan Riihimäen lasin Kehrä-sarjaa. Hintaa vadilla oli neljä euroa, mikä on mielestäni aika edullinen hinta hyväkuntoisesta isosta lasikulhosta. En tosin ole asiantuntija, joten en mene varmaksi vannomaan onko vati kyseistä sarjaa, käyttöönhän tämä kuitenkin tuli eikä keräilyesineeksi. Langat ovat kaikki Dropsin villalankoja ja satsin hinta oli peräti kymmenen euroa, yleensä olen onnistunut löytämään langat halvemmalla kirppareilta. Tosin ei tälläkään kertaa yhdelle kerälle sitten lopulta liikaa hintaa jäänyt, nyt kun vielä vain keksisin niille säilytystilaa jostakin.


riihimäen lasi vati
Olinkin jo jonkin aikaa haikaillut läpinäkyvän tai sinisävyisen hedelmille sopivan kulhon perään, eikä missään kirppareilla tuntunut olevan sopivaa. Tai jos joskus harvoin oli, niin hintaakin oli sitten monta kymppiä. Edellisen vadin, joka oli väärän värinen meille, myin tässä aiemmin Facebook-kirpparin kautta muistaakseni kahdellatoista eurolla, joten kannatti laittaa vati vaihtoon.


riihimäen lasi vati
Kuvausapuri tuli jälleen kerran mukaan tarkistamaan, että valaistus on varmasti kohdillaan.


kehrä lasikulho
Hyvinhän siihen ne hedelmätkin sitten sopivat, ja omenat saivat ensimmäisenä kunnian päästä vatiin majailemaan, onhan juuri nyt omenakausi parhaimmillaan. Sieltä SPR:n kirppariltakin löytyi muutama kiva juttu, mutta niistä lisää myöhemmin sillä aivan sellaisenaan kuin olivat ostettaessa ne eivät tule meille käyttöön. Ainakin ompelukonetta kohta tarvitsen, jotta saan niistäkin tuunattua jotakin meille paremmin sopivaa.

3 kommenttia:

 1. Kauheen mielelläni seuraisin blogiasi mutten löytänyt lukijapalkkia,alkaako ikänäkö vaivata pahemman kerran vai etkö ole sitä lisännyt:)Nuo kehrät on ihania,mä haaveilen niistä laseista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteesta :)
   Nyt laitoin tai ainakin yritin tuonne ihan sviun alalaitaan sen lukijapalkin, jostain syystä tämä blogger ei nyt anna minun siirtää sitä johonkin järkevämpään kohtaan. Meillä oli lapsuudenkodissa aika paljon tuota Kehrä-sarjaa, ja ne astiat ovat nyt enimmäkseen toisella siskolla käytössä, itse varmaan keräilen vain muutamia meille sopivia kun niitä tulee kirppareilla vastaan :)

   Poista
  2. No niin,nyt onnistui:)Meillä kanssa oli tuota sarjaa mun lapsuudessa,silloin sitä ei osannut arvostaa,nyt jossain nostalgispuuskassa yrittää itselleen hankkia samanlaisia:)

   Poista