tiistai 11. syyskuuta 2012

Tyynytehdas

Tässä on nyt jo pari päivää ompelukone surissut kovaa vauhtia ja käsityökaappia on pengottu oikein urakalla. Iski akuutti pula sohvatyynyistä, joten aloin tehtailemaan niitä hieman lisää. Ensimmäiset pistin kasaan vauhdilla, joten kovin paljoa en ehtinyt niitä suunnittelemaan. Valmista oli saatava nopeasti sillä mies jo huuteli sohvalta tuskissaan kun ei elokuvien katsominen tahtonut sujua ilman pehmikkeitä pään alla. Hieman ovat tyynyt sitten sen näköisiäkin että kiire on ollut. Lisääkin on tyynyjä tulossa, sillä sängyn päälläkin olleet tyynyt kaipasivat uusimista ja ompelu jatkuu ainakin vielä huomenna. Tarvitsee vain metsästää lisää sisuksia tyynyihin, ja lepuuttaa hetki neulan tökkäisyistä kipeytyneitä sormia.

sohvatyynyt
Tällaiset kaunokaiset löytyivät siis viime lauantaina SPR:n kirpparilta, pienempi oli 80 senttiä, isompi taisi olla peräti 2 euroa, mutta sillä oli  mukavasti kokoa. Eivät kuvassa edes näytä niin pahalle kuin mitä oikeasti olivat, molemmat päälliset olivat jo vähän rikki ja löpsöttivät miten sattuivat. Joten ei muuta kuin vanhat päälliset irti ja uutta tilalle.

kankaat eurokangas
 
Kangaskaupasta oli minulla tarkoitus hakea tummansinistä kangasta yhtä tyynyideaa varten, mutta sitten silmään sattumalta osui eri laareista tällaiset vihertävän turkoosit palaset, jotka tuntuivat sopivan hyvin yhteen. Nehän sieltä lähtivätkin sitten matkaan mukaan. Lopuksi vielä unohdin kokonaan ottaa sitä tummansinistä kangasta, joten kangaskaupassakin on käytävä uudelleen.

sisustustyynyjä
Ensimmäisenä tyynyiksi pääsi kukallinen kangas, josta tekaisin vain pienen perustyynyn ja muhkeamman pyöreän tyynyn. Sitten muistin että minullahan oli kirpparilta aikoinaan ostettu vanhan roosan värinen samettiverho odottamassa ideaa, ja siitä tuli toinen pyöreä tyyny. Tässä vaiheessa pitikin sitten jo kaivella omia varastoja sisuksia varten, sillä kirpparityynyt riittivät vain kahteen ensimmäiseen uuteen tyynyyn.


sisustustekstiili
Lauantain löytöihin kuului myös söpö vaahtokarkin värinen poppanaliina, jolla oli hintaa euron verran. Siitä tuli sitten neljäs tyyny, ja sen verran kiva että poppanasta haluaisin kokeilla tehdä jotain muutakin, kunhan taas sattuu vastaan sopivan kokoisia ja värisiä liinoja.


sohvatyyny
Pyöreiden tyynyjen ompelussa tuli viimeinkin käyttöä tälle jokseenkin epämiellyttävälle sisustusompeluneulalle, jolla on mittaa ihan kiitettävästi. Epämiellyttävä se on siksi, että se tuikki minua sormiin useamman kerran ja tuon kokoisen neulan pistot todellakin sattuvat.


sisustustyyny
Samettityynyn ehti koira jo testata ja kuolata käyttökuntoon valmiiksi, joten saa nähdä kauanko nämä uudet tyynyt kestävät meillä siistinä. Poppanaversio luultavasti kestää aika hyvin käyttöä, muista en ole niinkään varma.


sisustustekstiili
Pinta on läheltäkin kuin vaahtokarkkia, kohta on kenties käytävä kaupassa hakemassa niitä namusia ennen kuin alan itse kuolata tyynyille. Tällä kertaa tyynyt oli valaistusolosuhteiden takia lavastettu sängyn päälle vierekkäin, otan kuvia niistä sohvanrumiluksellakin kunhan loput tyynyset valmistuvat. Lisäksi valmistusvaiheista tulee enemmän selitystä käsityöblogiini tässä lähiaikoina.

1 kommentti:

  1. No jo on neulalla mittaa! :-D Hienot tuunaukset olet tehnyt, mattotyynystä tuli suosikkini.

    PS: Sulle olisi haaste blogissani! :-)

    VastaaPoista