keskiviikko 19. syyskuuta 2012

kirpparikierros

Jatkanpa tänään vähän kaupunkiesittelyä, tai tarkemmin kaupungin kirpputorien esittelyä sillä tällä viikolla avattiin Jyväskylään UFF:n uusi myymälä. Sijainti on mainio, aivan keskustassa pääpostin vieressä, joskin autoilevien on jälleen kerran hankala löytää läheltä pysäköintitilaa.

kirpputori jyväskylässä
Tosin en tiedä sitten kuinka hyvä asia tämä UFF:n tulo kaupunkiin on, tämän linkin takaa löytyvän jutun luettuani olen suhtautunut epäileväisesti vähän kaikkiin hyväntekeväisyyskirppareihin. Ei ole helppoa olla tavallinen kuluttaja, aina joku taho yrittää huijata eikä voi tietää mihin sitä kannattaa luottaa.

tummansiniset avokkaat
Joka tapauksessa pyörin ja hyörin siellä kotvasen katselemassa, vaaterekit olivat niin täynnä että välillä oli jopa hankala katsella ja etsiä sopivia vaatteita. Tavaraa siis tuntuisi riittävän. Kenkähylly ei ollut aivan niin turvoksissa, joten sieltä oli helppo bongata nämä Itävallassa valmistetut nahkaiset avokkaat. Siitä harvinaiset, että pysyivät jopa jalassa kun kokeilin niillä kävellä, joten ne matkustivat kanssani kotiin.

nahkakengät
Väri on hyvin tummansininen, kuvissa ei välttämättä näytä aivan oikealta. Kengillä ei ole todellakaan montaa kertaa kävelty, ja kun googletin minulle ennestään tuntemattoman valmistajan, selvisi että tämän merkin kengät maksavat yleensä satasesta ylöspäin. Aika hyvä löytö sillä tänään Uffissa oli kuuden euron päivä, ja sen verran nämä kengätkin minulle maksoivat.

kirpparimainos
Tulossa on vielä edullisempiakin päiviä, mutta eiköhän ne parhaimmat osteta jo kauan ennen tuota euron päivää. 

peltinen säilytysrasia
Jyväskylässä on myös useampi SPR:n kirppari, jotka kuuluvat suosikkeihini. Useimmiten tulee käytyä Keskussairaalantiellä olevassa myymälässä, ja aika usein myös Seppälässä Prismaa vastapäätä olevalla kirppiksellä. Sieltä jälkimmäisestä joskus löysin kuvan metallirasiankin 1,50 euron hintaan. Kirrissä sijaitsevalla isommalla kirppiksellä olen käynyt vain pari kertaa, pyöräilevälle kun se on vähän turhan kaukana.

musta helminauha
Fidan kirppis sen sijaan on ihan sopivan matkan päässä, se sijaitsee melko lähellä keskustaa Tapionkadulla. Hinnat ovat siellä ehkä hitusen korkeammat kuin SPR:n kirppiksillä, mutta hyviä löytöjä voi sieltäkin tehdä. Tavarat on myös lajiteltu hyvin, ja siellä on usein ihania vintage- sekä retrovaatteita hyväkuntoisina myynnissä. Vaikka en usein käytäkään kaulakoruja, en voinut vastustaa tätä mustaa helmi-ihanuutta kun siihen Fidassa käydessä törmäsin.

puinen helmikoru
Jo lukko itsessään on kuin koru, ja muita koruja ei sitten oikein tämän kanssa tarvitsekaan käyttää, sillä helmiä on sen verran muhkeasti kolmen kerroksen verran roikkumassa. Hintaa en valitettavasti muista, se oli mielestäni melkein kipurajan ylittävä eli kymmenen euron paikkeilla.

kolikkokukkaro
Viimeisimmällä käynnillä löysin Fidasta kahdella eurolla nahkaisen kukkaron, jossa on kaksi eri lokeroa. Tämän kanssa voin miehen mukaan sitten ruuhkauttaa kassajonot kun kaivan kolikoita hitaasti sen pohjalta kuin parhaimmat mummot konsanaan.

keraaminen kyltti
Lisäksi täällä Jyväskylässä on toki yksityisiäkin kirppareita, kuten esimerkiksi Centrum joka nimensä mukaisesti on ihan keskustassa kävelykadun toisessa päässä. Sieltä tosin löytyy niin harvoin mitään, että joudun tähän laittamaan jo aiemmin nähdyn kuvan malliksi kyseisen kirpparin annista. Useimmiten siis palaan sieltä tyhjin käsin vaikka kuinka huolellisesti kiertäisin.

musta nahkalaukku kotimainen
Samaa voisin sanoa Seppälän Kirpputorimarketista Laukaantien varrella, sieltäkään ei enää nykyisin tahdo löytyä juuri mitään. Joskus vuosia sitten onnistuin tekemään monia kivoja ostoksia sieltäkin, mutta nykyisin on ollut aika laiha saalis. Onneksi sentään tuo kuvan kiva laukku oli siellä myynnissä tässä jokunen aika sitten.

pehmohelistin
Suhteellisen uusi yrittäjä kaupungissa on Kirpparilla.fi, joka on ehtinyt jo kertaalleen muuttaakin vaikka ei ole vielä pitkään toiminnassa ollut. Nyt se sijaitsee Sorastajantiellä ihan Kirpputorimarketin naapurissa. Sieltä on löytynyt varsinkin leluja koiralle, kuten kuvassa oleva vauvan helistin. Monet vauvojen lelut ovatkin myös näppäriä koiranleluja, tehty turvallisista materiaaleista ja kestäviksi. Ainakin meillä nämä erilaiset pehmohelistimet ovat olleet koiran suosikkileluja. Hintaakin taisi olla vain euron.

lehmämuki
Ikävöin kuitenkin edelleen kirpputori Silinteriä, joka oli meidän oma lähikirppis. Siellä oli kätevä käydä ruokaostosten yhteydessä, ja sieltä teinkin monia loistavia löytöjä. Kirppari joutui kuitenkin lopettamaan, sillä rakennus jossa se sijaitsi puretaan ja purkutyöt ovatkin jo alkaneet. Ilmeisesti eivät ole löytäneet vielä uusia toimitiloja niin kuin aiemmin lupailivat, harmittaa jos eivät enää jatka sillä siellä mielestäni oli hinnat ja palvelu yleensä kohdillaan.

2 kommenttia:

 1. Ihanaihanaihana tuo kaulakoru, hinnasta viis! UFFit kierrän kaukaa, juuri tuosta vilungista johtuen. Fidassa tulee joskus käytyä, kun olen Helsingissä keskustassa käymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaulakoru sai tosiaan minutkin heti ihastumaan siihen :)
   Voipi olla että minäkin jätän jatkossa tuon UFFin väliin, siellä kun ei ole edes muuta kuin vaatteita ja tykkään enemmän noista SPR:n kirppiksistä mistä voi löytää kaikkea muutakin kivaa, tavaratkin on niissä paremmin järjestelty :)

   Poista