torstai 20. syyskuuta 2012

Pönötystä

Kiireisiä päiviä tiedossa, paljon puuhattavaa seuraavalla viikolla ja jo viikonlopuksikin löytyi lisähommia, enkä tänäänkään ehtinyt ottaa mitään uusia hienoja kuvia blogipäivityksiä varten. Tai siis niin hienoja kuin perusdigipokkarilla voi valokuvauksesta mitään tietämätön ottaa. Senpä takia saattekin tyytyä tärvelemään verkkokalvonne vanhoilla, utuisilla kuvilla.

juhlamekko
Tässä olisi pian karonkka edessä, ja totta kai asun valinta sinne tuottaa minulle suurta tuskaa. Ompelin aikoinaan itselleni pikkumustan, kuva on otettu edellisessä asunnossa ja taustalla näkyvätkin mm. ne vanhat tyynyparat joille olen edelleen tekemässä lisää korvikkeita. Tämä pikkumusta siis on yksi vaihtoehto päälle puettavaksi, itse juhlakalu kun ei toivo kovin juhlavaa tai virallista pukeutumista. Pitkä iltapuku ei näin ollen oikein tule kysymykseen, ja itse asiassa se juhlittava henkilökin jo tämän asun kelpuutti mutta silti emmin. Onhan tiedossa elämäni ensimmäinen karonkka, ja sitä ennen väitöstilaisuus, jonne sinnekin olisi syytä pukeutua hieman fiksummin kuin normaalisti, sillä olen paikalla kutsuttuna.

samettimekko
Vaikeita nämä etikettiasiat tällaiselle tuppukylän (ikääntyneelle) tyttöselle, jonka suvussa ei koskaan mitään virallisia pönötysjuhlia vietetty. Onneksi sentään kesällä löytyi alennusmyynnistä joku jakuntapainen, mikä voisi sopia sinne väitökseen ylle laitettavaksi. Aiemmin olen ollut väitöksiä seuraamassa vain enemmän tai vähemmän sivullisena, jolloin ihan arkivaatteet käyvät. Lisäksi minulla on viime vuonna alesta löytynyt lyhythihainen jakku, johon tosin pitäisi ommella olkatoppaukset tai muuten hartiat näyttävät todellakin pullohartioilta, eli olemattomilta. Laitetaanpa tähän vielä muutamia upeita salaman kera otettuja tuoreita kuvia näistä jakkusista.

villakangasjakku
Ei nämä salamakuvat tosin tee oikeutta kuvauksen kohteille, tämäkin jakku on siis tumman harmaa, ei musta. Voisi sopia oikein hyvin näin syksyllä, kangas on villaista eikä liian virallisen hienoa mutta kuitenkin hienompaa kuin arkivaatteeni.

lyhythihainen kesäjakku
Sitten on tämä musta pieni jakku, jossa on hauska pussittavat hihat. Tosin palelen sen verran herkästi että tässä voi tulla kylmä, ellen sitten jännitä väittelijän puolesta niin että hiki virtaa.

samettibolero
Jakkuja penkoessa piti sitten törmätä tähänkin, eli kirpparilta aikoinaan löytyneeseen jännään nauhoilla koristeltuun pieneen boleroon. Tämä taas sopisi hyvin sinne karonkkaan, mutta sen kanssa ei ole mekkoa. Eli pitäisi pikaisesti ommella boleron kanssa yhteensopiva mekko. Eipä tosin ole jakkuihin sopivaa hamettakaan, joten joudun joka tapauksessa ompelemaan. Toki siistit housutkin varmasti kävisivät kumman tahansa jakun kanssa, mutta niitäkään minulla ei ole. Käytän juhlissa ja muissa hienommissa tilaisuuksissa mieluummin hameita kuin housuja, joten kaikki housuni ovat melko arkisia, joitakin kesähousuja lukuunottamatta. Lupaan joka tapauksessa ottaa sitten parempia kuvia siitä asusta, mihin lopulta päädyn, mikä se sitten onkaan. Ainakin on mukava päästä hieman juhlimaan, vaikka sitten pitäisikin vähän pönöttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti