sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Marmeladisunnuntai

Sunnuntai alkoi sateisesti, ja vaikka sade vaikutti vain tihkulta, oli se kuitenkin tarpeeksi tiheää kastellakseen ulkoilijat ihan kunnolla. Joten myöhäisen aamulenkin jälkeen tekaisinkin itselleni pienen lämpimän välipalan kehoa ja mieltä piristämään.

keittiön astiat
Nämä teeleivät ovat kuuluneet suosikkeihini heti siitä lähtien, kun reseptiä ensimmäisen kerran testasin, ja hyviä olivat tänäänkin vaikka hieman muuntelinkin ohjetta tällä kertaa. Resepti on peräisin Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta, joka on täpösen täynnä herkullisia ohjeita, joista moni on vielä kokeilematta kun näihin suosikkeihin tulee aina vaan palattua uudelleen. 


fiskarsin veitsi
Alkuperäinen ohje on hieman erilainen, sillä itse tykkään enemmän tästä omasta versiostani:


  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 omena pieneksi silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä
Sekoita kuivat aineet (jauhoja voi laittaa aluksi vain 2dl ja lisätä myöhemmin jos tarvitsee), lisää joukkoon loput aineet ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Taikinan tulee olla tahmaista ja pehmeää. Taputtele leivinpaperin päälle pellille kaksi pyörylää, noin puolen sentin paksuista. Ristikoi pinta veitsellä neljään osaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


teeleivät marmeladilla

Teeleivät ovat hyviä niin voin kuin marmeladinkin kanssa, ja jos hunajaa hieman vähentää ja laittaa omenoiden tilalle juustoraastetta, saa näistä kätevästi suolaistakin herkkua. Nopea tehdä, ja nopea syödä sillä sen verran hyvin maistuvat ainakin täällä meillä. Tällä kertaa laitoin taikinan sekaan vielä purkillisen persikkasosetta, joten leipäset olivat erityisen makeita ja pehmeitä.


keraaminen teekannu
Teeleipien seurana on totta kai oltava teetä, jota tarjoilen itselleni tästä suloisesta kirpparilta löytyneestä kannusta. Se on juuri oikean kokoinen yhdelle teenjuojalle, mies kun on puolestaan kahvin ystävä. Kannuun mahtuu melko lailla tasan kaksi kupillista, enempää en kerralla juokaan joten kannu on kuin minulle tehty.

2 kommenttia:

  1. Loistava veto laittaa omppua sekaan, teeleivät kun tuppaavat olemaan vähän kuivia. Söpö teekannu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena tuo tosiaan noihin kivasti mehevyyttä, sekä makua. Mutta nämäkin ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuna, ei kannata säilytellä seuraavaan päivään jolloin ovat jo paljon kuivempia.

      Poista