perjantai 7. syyskuuta 2012

Asuntoesittely

Sisustuslehdissä ja -blogeissa esitellään aina toinen toistaan upeampia koteja, mutta niitä vähemmän upeita ja hieman nuhjuisiakin asuntoja on Suomessa vaikka kuinka paljon. Jokuhan niissäkin asuu, ja yhdessä tällaisessa asunnossa asumme toistaiseksi me. Löysin yhden tietokoneen kätköistä kuvia siltä päivältä, kun muutimme tähän asuntoon joten pääsette ihastelemaan ja ihmettelemään hyvin tavallista vuokra-asuntoa. Kuvat on vain kiireesti näpsäisty ennen kuin aloimme kantamaan tavaroita sisään, joten esteettisesti eivät ole erityisen hienoja, mutta näkee niistä kuitenkin miltä asunto tyhjänä näytti. Asunnon kunto ei ollut (eikä se siitä tietysti ole muuttunut) mitenkään hyvä, mutta ihan kelvollinen kun emme ole turhan nuukia ja muita hyviäkin puolia löytyi.

vuokra-asunnon keittiö
Kaikki kalusteet ja materiaalit ovat niin peruskamaa kuin olla voi, ja vielä kuluneita sellaisia. Kaappien ovia on turha toivoa puhdistavansa täysin, raivokkaankin hinkkaamisen jälkeen tahroja on reilusti jäljellä. Jää-viileäkaappi oli kuitenkin melko uusi ja tilava, mikä oli mukava yllätys. Keittiön kaapit vain on suunniteltu todella surkeasti, niihin ei saa mahtumaan juuri mitään tavaraa, jopa edellisessä yksiössänikin jossa oli vain keittonurkkaus oli tilavammat kaapit.


parveke keittiössä
Asunnon yksi hyvä puoli, minkä jo aiemminkin olen maininnut, on parvekkeen sijainti keittiön yhteydessä. Voisi useammissakin asunnoissa olla parveke laitettu näin eikä aina sen olohuoneen viereen, minulle ainakin sopii tämä paljon paremmin. Parveke on vielä mukavan tilavakin eivätkä vastapäiset asukkaat ole sentään ihan ikkunassa kiinni. Keittiön kapean muodon takia ruokapöytä puolestaan on seinässä kiinni, mutta eipä se näin kahden hengen taloudessa haittaa.


suihkuverho
Eteisessä on siivouskaappi, ja sen vieressä kylpyhuoneen ovi. Suihkuverhokin tuli asunnon mukana, se tosin vaihdettiin siistimpään.


vuokra-asunnon kylpyhuone
Kylppäriäkin sai aika paljon jynssätä kaikkien aiempien asukkaiden jäljiltä, onneksi se kuitenkin jonkin verran puhdistui eikä jäänyt tuollaiseksi kuin kuvassa. Pesukonekin olisi tänne mahtunut, mutta koska samassa rapussa sijaitsee oikein kätevä pyykkitupa hyvine koneineen, emme ole pesukonetta tänne hankkineet.


vuokra-asunnon wc
Olisi kiinnostavaa tietää, mistä kumman materiaalista asunnon seinät on tehty sillä kaikista kulmakohdista puuttuu palasia eivätkä seinät kestä kevyitäkään tauluja vaan murenevat palasiksi. Ainakaan tässä asunnossa ei siis olisi paljoa haitannut, mikäli koirapalleron pentuhampaat olisivat vähän lisääkin seiniä nakertaneet. Tosin tuo karvamammutti osoittautuikin sitten niin kiltiksi ettei ole juuri mitään tavaroita pureskellut, joten seinätkin saivat olla rauhassa.


vuokra-asunnon makuuhuone
Makuuhuone näyttää kuvassa kamalan pieneltä, eikä se onneksi oikeasti ole noin vinossakaan kuin mitä kuva antaa ymmärtää. Todellisuudessa tänne on silti mahtunut iso sänky, työpöytä ja se mahdottoman kaunis hyllykkö käsityötarvikkeille.


vaatekaapit
Oviseinältä löytyy sitten makuuhuoneesta kaapit, ja jälleen niin geneeriset kuin vain voi olla. Yhdessä on vaatetanko ja kahdessa vain hyllyjä.


vuokra-asunnon olohuone
Olohuone onkin sitten peilikuva makuuhuoneesta, mutta aavistuksen verran isompi. Tänne olemme survoneet jättimäisen kulmasohvan, kissan ison kiipeilypuun, kuntopyörän, työpöydän ja pari kirjahyllyä. Ja kun oikein sovittelee, niin lattialle mahtuu vielä tarvittaessa patja yövieraita varten. Onpahan ainakin kaikki neliöt silloin hyötykäytössä.


vuokra-asunnon olohuone
Oikeastaan on hyvä, että meillä on niin paljon tavaraa kaikkialla. Silloin ei tuo mukavasti läikikäs ja tahrainen muovimatto jää kovin paljon esille. Oikeasti sen väri on melko neutraali vaalean harmaa, kuvassa kellertää jostain syystä. Mutta noita omituisia tahroja siitä kyllä löytyy vieläkin kun eivät lähde pois vaikka millä yrittäisi niitä puhdistaa.


vaatekaapit
Olohuoneestakin tosiaan löytyy kaapit, jälleen yhdessä vaatetanko ja lopuissa hyllyjä. Eteisestä ei sitten ollutkaan yhtään kuvaa, mutta se jatkaa samaa linjaa muiden huoneiden kanssa; kolhiutuneita seiniä ja tahroja. Ei siis ihmekään että toivon seuraavaksi löytyvän asunnon olevan vähän siistimmässä kunnossa, jolloin sitä olisi mukavampi sisustaakin nätiksi. Olemme kuitenkin viihtyneet hyvin tässä nykyisessäkin, naapurit ovat mukavia, ruokakaupat lähellä ja pyörällä polkee niin kaupungille kuin yliopistollekin muutamissa minuuteissa. Lisäksi luonto alkaa melkein takapihalta, mikä on koiran ulkoilutuksen kannalta kätevää. Lenkkipolkuja ja metsäreittejä riittää niin paljon, etten ole vieläkään löytänyt kaikkia. Joten mikäpä tässä on asuessa vielä hetkisen aikaa, vaikka varmasti tulen viihtymään seuraavassakin paikassa, tuleepa se sitten olemaan missä tahansa. 
p.s. Seuravaan postaukseen koitan keksiä jotain kauniimpaa katseltavaa, ei meilläkään elämä sentään aina näin nuhjuista ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti