keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kaaosteoria

Joku on kenties voinut jo ihmetellä, että missä ovat kaikki hienot sisustus- ja tunnelmakuvat meidän asunnostamme, sellaiset mitä kaikissa kivoissa blogeissa on usein näytillä. Kerronpa teille pienen salaisuuden, tämä meidän asuntomme ei ole kaunis tai upea, joten ei siitä sellaisia kuviakaan saa. Asunto on pieni, pintamateriaalit ovat jokseenkin rähjäisiä aikaisempien asukkaiden jäljiltä ja koska lähitulevaisuudessa on hyvin todennäköisesti muuttokin edessä, en edes viitsi enää mitään isompaa muutosta yrittää tänne saada aikaiseksi. Asunnon pohjaratkaisu on melkein sama kuin alla olevassa kuvassa, kaapit vain sijaitsevat samalla seinällä kuin huoneen ovi kummassakin huoneessa, eivät ikkunaseinällä.

pienen kaksion pohjaratkaisu 

Asuntoon on tungettu sekä miehelle että minulle omat työpöydät kaikkien tavallisten huonekalujen lisäksi, joten melkoisen ahdasta täällä on, varsinkin kun säilytystilaakaan ei ole riittävästi. Siksipä ei ole ihmekään että harrastustarvikkeet tursuavat yli äyräiden ja leviävät joka paikkaan.

käsityötarvikkeiden säilytys

Makuuhuoneesta on yksi kaappi pyhitetty käsityötarvikkeille, ja vaikka kuvasta näkyykin miten kauniisti kaappi on sotkettu, on se välillä kuitenkin jopa järjestyksessä kun saan silloin tällöin siivouspuuskan, jonka aikana pistän kaikki kankaat nätisti pinoon ja langat omiin pussukoihinsa. Kaapissa on niin kankaita, keskeneräisiä käsitöitä, tuunattavia vaatteita ja neulelankoja kuin muitakin pieniä tarvikkeita.


kankaiden säilytys
Minusta on kätevää, ettei tarvitse aina lähteä polkemaan kohti kangaskauppaa kun ompeluinto iskee. Varsinkin jos se iskee myöhään illalla tai pyhäpäivänä niin kuin on usein tapana käydä. 


käsityötarvikkeiden säilytys
Vaan eihän se yksi kaappi riitä mihinkään, sen lisäksi makuuhuoneeseen on jollain ihmeen kaupalla saatu mahtumaan tilava hyllykkö, jossa niitä käsityömateriaaleja asustaa lisää. Sekin on järjestelyn tarpeessa jälleen kerran, vaikka on tämä hyllykkö näyttänyt paljon pahemmaltakin. Vähitellen olen saanut tarvikkeita laitettua pahvilaatikkoihin, joten joku kaunis päivä loputkin nyssäkät ja niiden sisällöt ovat nätisti järjestyksessä kauniissa laatikoissa eivätkä tursua niin rumasti kuin kuvassa. Raidallisissa laatikoissa on neulelankoja, sekä piirustustarvikkeita, ja kissalaatikoiden takana on lisää pieniä rasioita, joissa on pitsit, kuminauhat, vetoketjut sun muut järjestettynä jokainen laji omaan rasiaansa.

kankaiden ja lankojen säilytys
Muovipusseissa on sekä kankaita, että lankoja, jotka eivät vielä ole saaneet omaa laatikkoaan. Pinkki reppu on lähes joka päivä oikeassa käytössä, mutta olkalaukussa on tällä hetkellä säilytyksessä käsityölehtiä, joita löytyykin vähän joka puolelta.

säilytysrasiat pikkutavaralle
Rasioina minulla on sekä kaupasta ostettuja muovisia säilytyslaatikoita, että kirppareilta ja sukulaisilta löytyneitä kaikenlaisia pieniä peltirasioita.


laatikosto napeille ja nippeleille
Parhaiten järjestyksessä pysyvät napit ja muut pienet nippelit, niiden lajittelu on kivaa puuhaa ja niille on helppo löytää sopivia säilytysratkaisuja. Tämän näppärän muovilaatikoston taisin saada siskolta lahjaksi, siinä on napit väreittäin ja hieman koottainkin lajiteltuna, sekä lisäksi helmiä ja muita pieniä tarvikkeita.


nappien säilytys
Kunpa kaikki muutkin materiaalit olisivat näin helppoja säilyttää, voisin istua tämän nappilipaston edessä tuntikausia ja vain suunnitella erilaisia lajittelutapoja.


nappien säilytys
Napeista on aina värin mukaan yhdessä kipossa perusnapit ja toisessa hieman erikoisemmat. Nuo merihenkiset napit houkuttelevat tällä hetkellä minua tekemään niistä jotain pientä kivaa, kumpiakin on vain yksi kappale joten haluan idean olevan varmasti hyvä ennen kuin lähden toteuttamaan sitä.


isot napit

Puinen nallenappi on uusi, mutta iso osa kaikista napeista on joko kirppareilta löytyneitä tai vanhoista vaatteista irrotettuja. Sukulaisetkin ovat usein muistaneet minua napeilla, enkä olekaan nallukan lisäksi vuosikausiin ostanut nappeja enää uutena sillä aina on löytynyt omista varastoista sopivat napit jokaiseen työhön.


säilytyslaatikko
Tämä peltirasia oli kai alunperin tarkoitettu teerasiaksi, mutta siinä on kätevä säilytellä helmiä ja muita pieniä aarteita.


pikkutavaran säilytys
Aarteisiin kuuluu niin erikoiset käsityömessuilta löytyneet lasihelmet, kuin kindermunien yllätyksetkin, melkein kaikkea pientä rihkamaa mitä maailmassa vastaan tulee voi käyttää askarteluun.


lehtipino
Käsityötarvikkeiseen kuuluvat tietysti käsityölehdetkin, ja pinoon eksyy helposti muutkin kirjaset sen jälkeen kun pino on päässyt muodostumaan. Varsinaiset kirjat ovat olohuoneessa kirjahyllyssä, mutta lehtiä on vähän joka paikassa. Osa on hyllykön alimassa kerroksessa muovilaatikossa, osa kaapissa ja osa odottaa sängyn vieressä pinoissa sitä aikaa, että niillekin löytyisi joku paikka.


käsityölehtien säilyttäminen
Alkaisikin jo olla kiire keksiä näille lehdille hyvä säilytysratkaisu, ennen kuin pinoista tulee niin korkeita, etteivät enää pystyssä pysy. Seuraavaan asuntoon onkin järjestettävä paremmat säilytysjärjestelmät sekä parempi työpiste, tällä hetkellä ompeluharrastusta hidastaa nimittäin lisäksi sekin, että sekä tietokone että ompelukone ovat samalla pöydällä ja toinen on aina siirrettävä toisen tieltä pois jos jotain haluaa tehdä. 
Tässä oli varsin rehellinen esittelykierros käsityöhöperön ihmeelliseen ja hieman vaaralliseen maailmaan, mitään en ruvennut siloittelemaan tai siistimään, että näette miten oikeassa elämässä käy kun hurahtaa johonkin harrastukseen eivätkä aika ja tilat riitä kaikkeen. Näitä kuvia onkin kiva sitten tulevaisuudessa muuton jälkeen verrata uusiin, toivottavasti paljon parempiin ratkaisuihin siitä, mihin kaikki kummallinen roina ja rompe voidaan säilöä

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Kertakaikkisen elämänmakuinen ja rehellinen. Lisää tällaisia!

  ps. samasta syystä meidän kodista tulee kuvia omaan blogiini vasta "sitten joskus", kun se on "valmis" (lue = todennäköisesti ei ikinä). En vain kehtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tämä kiinnosti :)

   Minä toivon että tämän sekametelisopan esittely kannustaa minua ahkeroimaan nätimmän sisustuksen eteen jatkossa, vaikka meillä ei kyllä koskaan taida tulla olemaan sellaista upeaa kaunista kotia mitä niin monissa blogeissa esitellään. No aina voin sentään ihailla niitä toisten kuvia jos oma koti käy ahdistamaan :D

   Poista