keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tuliaisia

Eilen kävi kylässä vieraita, ja siinäpä sitten suurin osa päivästä menikin vieraiden kanssa kaupungilla kierrellessä sekä vähän korjausompelua tehdessä. Tänne meille kun nimittäin usein vieraat tulevat vino pino korjattavia vaatteita mukanaan, tosin tällä kertaa kyseessä oli vain yksi pieni pikainen ompelu niin jäi vielä reilusti aikaa siihen kaupunkikierrokseenkin. Toivat vielä mukanaan niin mukavia tuliaisia, että saatan heidät kyläilemään toistekin.

Lidlin ompelutarvikkeet
Ensinnäkin vähän perustarvikkeita ompeluun, näitä minulla kuluukin tasaista tahtia niin on hyvä saada välillä hieman täydennystä. Vaikka keskustaan ei olekaan meiltä pitkä matka, on hieman tylsä rynnätä kesken ompelun hakemaan jotain pientä nippeliä joten on hyvä pitää aina perustarvikkeita varastossa.

italialaisia käsityölehtiä
Lisäksi sain käsityölehtiä Italiasta, näitä tuli heti illalla jo tiiviisti selailtua. Italiaa en osaa, tai nyt osaan muutaman sanan kun lehdistä opin, mutta onneksi käsitöiden kanssa ei tarvitse kovin paljoa osatakaan. Ohjekaavioista saa melko hyvin selvää ilman kielitaitoakin ja samoin ompelukaavoja voi käyttää varsin hyvin kun en kuitenkaan tarvitse varsinaisesti niitä sanallisia ohjeita sitten ompeluun. Burdaa saisi tietysti Suomestakin, mutta täällä hinta irtonumerolle on muistaakseni 9,50 euroa ja Italian hinta näyttäisi olevan 4,90. Aikamoisia eroja maiden välillä käsityö- ja muotilehtien hinnoissa.

hedelmiä
Sain vielä herkkujakin, nimittäin ison rasiallisen kuivattuja hedelmiä. Tosin melkein kaikki ehdin jo syödä, nämä ovat vain niin hyviä etten voi niitä vastustaa. Olen tykännyt erilaisista kuivatuista hedelmistä jo ihan naperosta asti, ja nykyään on vielä niin ihanan paljon valikoimaa verrattuna entiseen että on suorastaan vaarallista käydä näitä hedelmiä myyvissä liikkeissä. Hyvä etten kottikärryillä joudu ostoksiani kotiin työntämään, sen verran reilummin näitä tulee välillä osteltua. Suosikkia en tosin osaa sanoa, tykkään niin paljon melkein kaikista eri hedelmistä; taatelit, viikunat, ananas, kookos, papaija, mango... kaikki maistuvat, välillä vähän liikaakin.

2 kommenttia:

 1. Mikä siinä tosiaan onkin, että lehdet maksaa täällä moninkertaisesti? Ei voi olla vaan postikuluista kyse, vai voiko?

  Oot kyllä ihana, kun korjaat vieraiden vaatteet, mä saan nippanappa pitkin hampain omien paitojen napit ja nepparit takaisin paikoilleen... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei voi ymmärtää tuota hintaeroa, pienen eron vielä tajuaisi mutta kaksin- tai kolminkertaiset hinnat on ihan liikaa :/

   Vieraiden vaatteet tulee korjattua, kun tuovat aina niin kivoja tuliaisia, mutta ne omat vaatteet onkin sitten ihan eria asia :D Tuolla on vino pino odottamassa korjausta, se on sen verran tylsää puuhaa että vasta viime tingassa korjailen sitten kun on pakko :P

   Poista