lauantai 20. lokakuuta 2012

Hyvä päivä

Tänään on ollut ihan tavallinen päivä. Sellainen mukavan rento ja letkeä viikonlopun aloitus eli aamulla innokkaan nelijalkaisen kanssa lenkille, päivällä lähikauppaan hyvää syömistä hakemaan ja iltalenkin jälkeen mitä todennäköisimmin käsitöitä sekä leffan katselua. Eipä sitä muuta hyvään päivään tarvitakaan. 

ulkoilu syksyllä
Tällaisena päivänä sopii ulkovaatteeksi hyvin SPR:n kirpparilta alle seitsemän euron hintaan löytynyt Rukan ulkoilutakki, joka on mukavan retro ja muistuttaa niitä pelastusliivejä, jotka päällä lähes asuin lapsuuteni kesät mökillä. Vedessä kun tuli vietettyä päivittäin useampi tunti niin pelastusliivit olivat ihan paikallaan. Eipä ainakaan päässyt yksikään meidän sisarussarjasta hukkumaan, vaikka minä sitä joskus taaperona yritinkin kävelemällä äkkisyvään. Selässä kauppareissuilla ja usein muutenkin on lahjaksi saatu pinkki Björn Borgin reppu, joka tuli kätevästi heijastimella varustettuna. Sormikkaat ja myssyn olen itse tehnyt, nyt vain tuo puuvillainen pipo alkaa olla turhan viileä kun säät kylmenevät. Ja otsatukkakin näköjään kaipaisi pientä siistimistä.

retro ulkoilutakki
Yksi asia, mikä täällä Jyväskylässä on todella tarpeen, on vaihteellinen polkupyörä. Mäkiä riittää joka puolella, osa niin jyrkkiä että hyvä kun edes kävellen jaksaa ylös asti, saati sitten pyörällä. Ja ennen alaspäin menoa kannattaa varmistaa että jarrutkin on kunnossa, koskaan aiemmin en ole joutunut niin usein pyörästä jarruja säätämään kuin täällä asuessa. Tokihan täälläkin jotkut sitkuttavat vaihteettomilla mummopyörillä, mutta sellaisella en kyllä itse jaksaisi juuri minnekään lähteä, kunnon vaihteilla jaksaa vähän pidempiäkin matkoja suht hiettömästi. Vielä kun muistaisin vain lukon öljytä ettei tarvitse joka kerta taistella sen kanssa ja arvuutella aukeaako vaiko eikö.

4 kommenttia:

 1. Voi mun on pakko kommentoida nyt, koska siis mulla on itellä ollu Jyväskylässä nyt 1½ vuotta vaihteeton pyörä. Se on kyllä ollu ihan tuskaa ekasta päivästä lähtien ja varsinki talvet on ihan kamalia ku kettingit ja renkaat ja kaikki on niin jäässä että polkimien päällä hyppiminenkään ei saa sitä pyörää eteenpäin.

  Otin kämpilleni pari viikkoa sitten kunnon vaihdepyörän, mutta eipä aikaakaan, niin molemmat renkaat oli tyhjänä.

  Kamalinta tässä on se, että mä oon kotosin Kauhajoelta, Etelä-Pohjanmaalta, eikä siellä oo muutaku laakeeta peltoa. :D Nojoo. Tiedän, miltä susta tuntuu!

  http://ainonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole ihan noin tasaiselta paikkakunnalta kotoisin, mutta tällaisia mäkiä ei kyllä muualla ole tullut vastaan yhtä tiheässä :D
   Minullakin entisessä pyörässä toimi 5 vaihdetta 18:sta joten ei ollut silläkään kovin nautinnollista ajella. Nyt onkin ajaminen tuntunut yllättävän kevyeltä kun olen reilun vuoden saanut ajella pyörällä jossa toimii kaikki osat :D

   Poista
 2. Kuulostipa täydelliseltä päivältä, mitä sitä tosiaan muuta tarvitsee. Meilläkin oli superrentouttava viikonloppu, en edes kaivannut netin ääreen kun oli kaikkea muuta puuhattavaa. Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että teilläkin oli sitten kiva viikonloppu, eikä sitä nettiäkään ihan aina sentään tarvita :)
   Ja viikko on tosiaan alkanut erityisen aurinkoisesti, tänään oli niin kaunis päivä että oli hyvä kun ehdin siitä hieman ulkonakin nauttimaan :)

   Poista