sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Väittelyä

Väitöspäivän asun sain nyt kuvattua ystäväni Sanelma Sovitusnuken avustuksella, mutta silittämään en asukokonaisuutta enää käynyt. Silitys ei kuulu lempipuuhiini muutenkaan, joten silittelen vaatteita vain silloin kun on pakko eli yleensä ommellessa ja juhliin. Uudesta, tehokkaammasta silitysraudasta haaveilen silti, ehkä se tekisikin silittämisestä jos ei helpompaa niin ainakin nopeampaa. Vaatteet ovat siis kuvissa oikein ihanasti rutussa, toki itse väitöspäiväksi olin ne silittänyt.

siisti jakkupuku
Päivällä siis pukeuduin kesällä Sokoksen alesta löytyneeseen villakangasjakkuun, itse tehtyyn hameeseen, kirpparilöytöpaitaan ja laukkukin oli kirpparilta, se musta Three Bagsin veska minkä jo aiemmin laukkupostauksessa esittelin. Ensin ajattelin että joudun tekemään uuden hameenkin, mutta sitten kokeilin tätä punaista ja se sopi kuitenkin harmaan kanssa tarpeeksi hyvin yhteen ja on juuri sen mallinen mistä tykkään niin päätin laittaa sen. Hameesta ja sen tekemisestä löytyy lisää tietoa sekä kuvia käsityöblogin puolelta. Yhden kuvan nappasin sieltä tännekin, siitä näkee vähän paremmin miltä hame oikeasti näyttää.

hame villakankaasta
Jakku löytyi ihan sattumalta alen loppujämiä penkoessa. En ole erityisen kova jakkupukuihminen, mutta tuo jakku istui hyvin päälle eikä ole lainkaan tätimäinen joten ihastuin siihen heti. Siinä ei vain ollut hintaa eikä muita samanlaisia ollut enää jäljellä, lisäksi jakun ympärillä olleiden muiden jakkujen lähtöhinnat olivat niin korkeat, että alennuksen jälkeenkin niiden hinta heikotti tällaista pienen budjetin shoppailijaa. Vietinkin useamman tuskaisan minuutin odotellessa, kun myyjä kävi takahuoneessa etsimässä tuotteelle hintaa. Lopulta hinnaksi paljastui niin kohtuullinen summa, että kun siitä otettiin vielä 70% pois, ryntäsin melkein ilosta kiljuen kassaa kohti.

pukeutuminen väitöstilaisuuteen
Mies tuumasi sovitusnuken näyttävän nyt niin hienolta, että kohta se lähtee ovesta ulos ja töihin. Pitää siis vain etsiä Sanelmalle työpaikka, mutta kukapa nyt ei näin näpsäkkää ja pätevää sovitusnukkea palkkaisi.
 

2 kommenttia:

  1. Hyvä kokonaisuus, ei mikään pönötysasu. Paitapusero on tosi nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin tuohon paitaan heti kun sen kirpparilla näin, en tiedä miten joku raaski myydä sen pois kun oli vielä ihan uudenveroinenkin. No minä olenkin sitten käyttänyt sitä oikein urakalla, niin pääsi paita ainakin hyvään kotiin :D

      Poista