perjantai 5. lokakuuta 2012

Karonkka

Syksyinen sää estää jälleen kerran valokuvauksen, talvella tuleekin sitten luultavasti vain täysin mustia kuvia yksi toisensa jälkeen kun jo nyt on niin hankala saada riittävästi valoa kuviin. Vähän väliä tässä kotona touhuillessa ajattelen että pitääpä laittaa valot päälle kun on niin hämärää, ja sitten muistan että valothan ovat jo päällä. No huomenna jälleen uusi yritys jos ei olisi aivan niin harmaata kuin tänään. Parempia pukukuvia odotellessa voin esitellä pari kehnompaa, ja kertoa samalla hieman karonkasta ravintolassa.

pitsinen juhlapuku
Päädyin kuitenkin lopulta ompelemaan uuden juhlapuvun karonkkaa varten, yläosa on pitsiä ja alaosa ohutta silkkiä kera helman samettiraidan. Kuvassa mekko on jo ihan rutussa ja noussut myttyyn vyötärölle joten pönöttää hieman oudosti (niin kuin minä itsekin). Yläosassa on ihonvärinen vuori etuosassa ja sattumalta muistaakseni Seppälästä joskus löytynyt samettivyö kävi loistavasti yhteen asun kanssa. Kaava, josta otin yläosan asuun sisälsi nimittäin myös vyön mutta nyt säästyi aikaa ja vaivaa kun ei tarvinnut sitä ruveta itse tekemään. Tarkemmin tekovaiheesta tulee myöhemmin käsityöblogin puolelle juttua, kunhan saan niitä kuvia otettua lisää.

juhlapuku silkistä
Karonkka pidettiin ravintola Torerossa, jossa olemme miehen kanssa käyneet syömässä pari kertaa aiemminkin. Ruoka oli jälleen kerran erittäin hyvää, turvotin itseni täyteen valkosipulisella karitsalla ja suklaakakulla, alkupalaksi otin serranokinkkua. Tuota suklaakakkua voin hyvillä mielin suositella, se on ihanan lämmintä, pehmeää ja suklaisaa mitä myös annokseen kuuluva jäätelöpallo vielä korostaa lisää. Viineistä en tiedä mitään, mutta tarjoilijan suosittelema viini tuntui kelpaavan kaikille ja sopi ainakin oman annokseni kanssa hyvin yhteen. Ravintola on myös sopivan hämyisä ja tunnelmallinen jos kahdestaan menee iltaa viettämään, saa syödä ja nautiskella omassa rauhassa ja hämärässä valaistuksessa näyttää kauniilta vaikka meikki illan mittaan rupsahtelisikin.

Kaiken kaikkiaan ilta oli oikein onnistunut, ruoka maistui enkä tainnut höpöttää liian omituisia, small talkia kun en ole koskaan oikein hallinnut.

2 kommenttia:

 1. Ompelit tuon itse!??! Viherrän täällä, ei onnistuisi multa. Tosi nätti mekko, tykkään erityisesti yläosasta ja sen kankaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia taas :)
   Itse tosiaan ompelin, ja sen verran kiireellä että hieman ehkä vielä parantelen tuota ennen seuravaa mahdollista käyttökertaa. Alaosa on hätäratkaisu, kun ensimmäinen idea ei onnistunut, joten itsekin pidän enemmän tuosta yläosasta :)

   Poista