maanantai 22. lokakuuta 2012

0,4% marjaa

Tänään tuli pitkästä aikaa leivottua, kenties ulkona paistanut aurinko antoi energiaa sen verran että vielä sisälläkin riitti virtaa kaikenlaiseen puuhailuun. Uunin pääsivät helppotekoiset vadelmanallet, jotka lisättiin suosikkilistallemme heti ensimmäisellä kerralla kun niitä tein ja sen jälkeen olemmekin herkutelleen nalleilla tasaiseen tahtiin.

muffinssien leipominen
Vadelmia pitää olla reilusti, eikä 0,4% prosenttia niin kuin joissakin kaupan tuotteissa (tai pahimmillaan on vain jotain "marjan makuista aromia"). Nallevuoka löytyi joskus Lidlistä, ja vaikka sillä on hauska tehdä söpöjä pieniä nalleja syötäväksi (mitä nyt nallukat huutavat tuskissaan kun ne uunissa paistuvat) niin se on inhottava pestä. Vuoka ei mahdu kokonaan tiskialtaaseen, eikä sen pinta puhdistu helposti niin kuin tuotetiedotteessa luvattiin vaikka vuoan olisi rasvannutkin. Onneksi en kuitenkaan joka päivä näitä nalleja leivo niin tuon tiskaamisenkin vielä kestää.

leipominen kuorrutus
Nallejen ohje löytyy täältä, ja tällä kertaa laitoin banaanisoseen sijasta päärynäsosetta ja lisäksi lurautin sekaan tilkan vanilja-aromia. Ulkonäkö on hieman karu, ja koristelemalla tai kuorruttamalla nalleista saisi huomattavasti kauniimpia, mutta en näin kahdestaan syöpötellessä viitsi sellaista vaivaa nähdä koska ovat kuitenkin hirvittävän herkullisia jo sellaisenaan.

cucina sähkövatkain
Vatkauksessa minulla on apuna Philipsin vanha Cucina-sähkövatkain, ja se on sen verran surkea että mallinimi voisi hyvin olla Kucina. Vatkaimessa on kolme tehoa + turbonappula, mutta niillä pienemmillä tehoilla ei tee mitään vaan kaikki on aina vatkattava turbonappulaa painaen sillä muuten ei vatkaukset kyllä onnistu. Uusi sähkövatkain onkin jo toivelistalla, hankintaa vain toistaiseksi estää se, että tämä kuitenkin toimii ja vatkaan aika harvoin niin koitan kituutella vielä Cucinalla siihen asti kunnes hajoaa tai on muuten aiheellista ostaa uusi. Parempi käyttää laitteet kunnolla loppuun niin ehkä maapallokin on siitä edes hieman iloinen.

hyvä sauvasekoitin
Sauvasekoittimeen, jolla tälläkin kertaa päärynäsoseen pyöräytin, sen sijaan olen erittäin tyytyväinen. Entinen kun alkoi olla kaputt muutama vuosi sitten tein pitkään selvitystyötä siitä, mikä olisi hyvä merkki ja malli sen tilalle. Taisinkin jo aiemmin jossain mainita, miten paljon pidän kaikista pienistä teknisistä vimpaimista. Tai ehkä sitä olisi parempi nimittää pakkomielteeksi pitämisen sijaan, sillä pelkästään tätä sauvasekoitinhankintaa varten lueskelin silmät killittäen tuntikausia koti- ja ulkomaisia nettisivustoja, teknisiä arviointeja ja etsin käyttäjien kokemuksia sekä hintoja lukemattomista eri paikoista. Lopulta päädyin sitten Bamixiin, vaikka se onkin vähän hintavampi malli. Kenwood tuli hyvänä kakkosena, mutta päivääkään en ole katunut Bamixini hankintaa vaikkei se olekaan niin tyylikäs ja kaunis kuin Kenwoodin tuotteet. Tyytymättömiä käyttäjiä ei tahtonut löytyä vaikka suurennuslasilla olisi etsinyt, ja moni surautteli soseita sekä smoothieita äidiltään tai isoäidiltään perimällä Bamixilla, jonka ikä ylittää omani. Tämä siis kestää äidiltä tyttärelle. Sopivasti sitten sattui tulemaan vielä tarjous, missä sai tavallisen perussekoittimen hintaan setin, johon kuului erillinen murskauskippo + kaksi terää tavallisen terän lisäksi. Joten nyt on niin suklaan kuin pähkinöiden rouhiminen ja silppuaminen todella helppoa sekä nopeaa. Lisäksi olisi saatavilla erillinen terä lihan muussaukseen, mutta sitä en ole vielä hankkinut. Oli pakko silloin ostamisen jälkeen testata, voiko tällä vaahdottaa rasvatonta maitoa, niin kuin eräällä ostos-TV:n vekottimella juuri siihen aikaan tehtiin. Kyllä voi, mutta pieni varoitus. Rasvaton maitovaahto on itse asiassa melko pahaa sellaisenaan, ja jos sitä syö paria lusikallista enemmän, tulee ainakin minulle aikamoisen huono olo. Parempi siis pysytellä normaaleissa soseissa ja smoothieissa.

4 kommenttia:

 1. Hauska nallevuoka ja herkullisen kuuloinen ohje! Olen samaa mieltä että marjaleivonnaisissa pitää olla reilusti marjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, marjoja ei ole koskaan liikaa :)
   Eipä tule noita kaupan tekomarjaleivonnaisia ostettua, onneksi pienemmistä leipomoistakin saa hyviä, marjaisia tuotteita jos ei aina jaksa itse leipoa :)

   Poista
 2. Mahtavat nallet, ja tosiaan reilusti marjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöminen on paljon hauskempaa, kun uhrina on pieniä pehmoisia nalleja :P

   Poista