keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mangon makua

Huh, johan oli kiireinen viikonloppu ja alkuviikko. Tuli siivottua, puunattua ja ommeltua melkein sormet verillä aamun pikkutunneille asti, mutta onneksi kaikki valmistui ajoissa ja juhlatkin saatiin juhlittua onnistuneesti. Huomenissa sitten toivottavasti jo ehdin ottamaan kuvia siitä hieman hassusta lahjasta, jonka tohtoroitavalle väsäilin, sekä parempia kuvia väitöspäivän asuistakin. Hämärässä ravintolassa kun ei ihan niitä kaikkein hienoimpia kuvia oteta, varsinkaan silloin kun on jo nautittu yhtä sun toista syötävää sekä juotavaa ja itse kullakin on vaatteet rutussa ja ajatukset ihan muualla kuin valokuvaamisessa.

iittala aterimet ruokailuvälineet
Karonkanhan voisi periaatteessa järjestää omassa kodissaankin, varsinkin jos kutsuttavia ei ole paljoa, mutta paljon helpommalla pääsee jos menee suosiolla ravintolaan. Ei tarvitse raataa itseään hengiltä keittiössä, eikä pääse kukaan kauhistelemaan ala-arvoisia ruokailuvälineitä. Törmäsin tässä nimittäin netin ihmeellisessä maailmassa siihen tietoon, että meillä on surkeat aterimet. Ja minä kun olen ollut niin tyytyväinen niihin, mutta ilmeisesti Mango-sarjan välineillä on vaikea syödä. Mango sai Kuningaskuluttajan testissä kaikkein huonoimmat pisteet, haarukassakin oli piikkejä liian vähän eikä lusikkaan mahdu tarpeeksi keittoa. 

mango aterinsarja
Testaajien mielestä haarukan pitäisi olla leveämpi, mutta minä olen vain tyytyväinen tähän kapeaan Mangon haarukkaan. Olen nimittäin omituisen pienisuinen (kyllä, tätä on ihan hammaslääkäri viivottimen kera mittaillut ja ihmetellyt) ja pienikätinen yksilö jolla ei tunnu motoriikkakaan aina toimivan ihan kunnolla, ja monilla muilla haarukoilla olen saanut aikaiseksi ikäviä ruokailuonnettomuuksia kun haarukan piikit päätyvät poskeen eivätkä suuhun. Ja vaikka testaajat eivät pitäneet Mangon muotoilustakaan, niin itse en ole havainnut mitään vaikeuksia tarttua näihin välineisiin, hyvin ovat kätösessä pysyneet. Pieniä lusikoita vain kaipailisin enemmän, niitä meillä käytetään sen verran paljon että kaikki ovat aina heti likaisena vaikka muita aterimia on vielä rutkasti puhtaana. Iittala vain tietysti ilmoittaa sivuillaan, että irto-osat poistuneet myynnistä, joten pelkkien pienten lusikoiden ostaminen ei enää onnistu. Ellei sitten joku satu omia tarpeettomia lusikoitaan kirpparilla myymään, mutta koska se on ihan tuurista kiinni, niin ehkä pitäisi löytää jonkin toisen sarjan lusikoita vajetta täydentämään, kunhan se toinen sarja vain sitten sopisi mangoisten kanssa yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti