perjantai 2. marraskuuta 2012

Ei sentään viimeinen oljenkorsi

Joulu on taas hitusen lähempänä, varsinkin kun löysin kirpparilta rasiallisen kivoja pieniä olkisia joulukoristeita jotka ripustettuna tuovat mukavaa vanhan ajan joulun tunnelmaa kotiin. Ihan vielä en ole niitä kuitenkaan ripustamassa, ensin pitää siivota ja järjestellä sekä keksiä koristeille sopivat paikat.

joulukoristeet rasiassa oljesta tehdyt joulukoristeet
Rasian hinta oli 2,80 euroa, ja nämä ovat niin pieniä että eivät vie liikaa kallisarvoista säilytystilaakaan jo ennestään ahtaista komeroista. Sopisivat hyvin myös pieneen kuuseen, tosin aitoa kuusta en halua eikä muovinenkaan tunnu oikein sopivalta. Ehkä jokin muu pöydälle laitettava kasvi kuusen sijaan olisi enemmän minun makuuni, jokin mukavan tuuhea mutta ei liian jykevä.

sydänkoriste joulukuuseen
Nämä koristeet tulivat tällä kertaa ihan omaan käyttöön, mutta ostan kirpputoreilta tavaroita myös lahjaksi. Otan itsekin mielelläni vastaan kirpparilahjoja, ja onneksi useimmat sukulaisetkin ovat kirppari-ihmisiä niin hekin sekä tykkäävät saada kirpparilahjoja että antaa niitä. Tiedän, että jotkut eivät halua ollenkaan itse ostaa kirpputoreilta yhtään mitään, tai saada lahjaksi tavaraa joka on hankittu käytettynä. Minulle sillä ei ole mitään merkitystä; jos esine tai tavara on hyvä ja sopiva, se ei siitä huonommaksi muutu vaikka se olisikin kirpparilta ostettu.

enkelikoriste
Tietenkään ei kannata lahjaksi antaa mitään nuhjuista tai liian kulahtanutta, mutta kirppareilta löytyy paljon hyvääkin tavaraa, ja jopa täysin käyttämättömiä esineitä. Esimerkiksi kirjoja on muutenkin perinteisesti kierrätetty paljon, tietyt vanhat kirjat ovatkin arvokkaampia kuin uudemmat joten niitä voi varsin hyvin ostella kirppareiltakin eikä vain kirjakaupasta. Lisäksi kirppareilta voi löytää todella persoonallisia lahjoja, eikä käy jouluaattona niin että sama lahja putkahtaa esiin useammasta eri paketista.

joulukuusen koriste

Joulun jälkeen puolestaan voikin kirppareilta bongailla niitä sopimattomia lahjoja, tai muita joulun "hittituotteita" kun ihmiset raahaavat kassikaupalla epäonnistuneita lahjavalintoja kirpputoripöydille myytäviksi. Joka joulu on jokin paljon mainostettu vimpain tai parikin, jota ihmiset haksahtavat ostelemaan toisilleen mutta harva niitä sitten käyttää. Piikkimatot, thigh masterit, kananmunankeittimet sun muut ovat sitten aina vuoden alussa yliedustettuina joka kirppiksellä. Nyt ennen joulua onkin hyvä veikkailla mikä tuote olisi tänä vuonna se mikä päätyy kirppispöytiä tukkimaan.

olkikoriste
Lahjojen valintaan kannattaakin käyttää hetki aikaa, ja oikeasti miettiä minkälaisella lahjalla haluaa toista ilahduttaa, eikä pidä vain sortua ostamaan sitä mitä mainostetaan. Lahja ei oikein täytä tarkoitustaan, jos sille ei ole lainkaan käyttöä ja se päätyy saman tien kiertoon tai roskakoriin. Toivottavasti osaan itsekin tänä vuonna valita lahjat oikein, silloin niiden antamisesta on enemmän iloa minullekin.

9 kommenttia:

 1. Kiertoon vaan sanon minä! Kelpaa sitten iloisesti jollekulle toiselle.

  VastaaPoista
 2. Kirppikset on ihania, pitäisi vain käydä niillä useammin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kirppikset on kivoja :)
   Minulla on sikäli kiva tuuri että vaikka lähikirppis lopetti niin yksi tosi hyvä kirppis on erään usein kulkemani reitin varrella niin siinä on kätevä käydä kiertelemässä aina kotiin päin palatessa :)

   Poista
 3. Sanos muuta, aikuiset ihmiset ostavat toisilleen niin järjettömiä määriä tarpeetonta krääsää että ihan puistattaa. Itse yritän antaa ns. elämyslahjoja tavaran sijaan, esim. lahjakortteja ja teatterilippuja tms. Oletan, että sukulaiseni osaavat ostaa itselleen kaiken tarvitsemansa ihan itse. ;-)

  Olkikoristeet voisi myös laittaa pitkään naruun roikkumaan, ja naru seinälle/ovenkarmiin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämyslahjat tai lahjakortti johonkin palveluun ovatkin tosi hyviä lahjoja, eikä tule sitä turhaa krääsää :)
   Minulta toivotaan usein villasukkia lahjaksi, joten niitä tulee sitten tietysti tehtyäkin vinot pinot eikä tule annetuksi turhia lahjoja :)

   Hyvä idea tuo naru, pitääkin testailla sopisiko se johonkin kohdin kätevästi roikkumaan :)

   Poista
 4. Mun lähipiirissä jopa siskon lapset 10v ja 8v hyväksyvät kirpparilahjat, sillä ovat tottuneet käymään kirppareilla ja tekemään itse löytöjä, viimeksi 12 sarjakuvakirjaa kuudella eurolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että lapsillekin kelpaa kirpparilahjat ja aika hienon löydön ovat tehneet, siitä riitti varmasti iloa pidemmäksikin aikaa :)

   Poista
 5. Minä ( Olen nyt 13-vuotta, tyttö ), tykkään myös käydä kirppareilla, mutta pidän enemmän uusista lahjoista. Ostan kaikkea mainostettua enkä pidä vanhoista tavaroista kauheasti. Ihania nuo sinun olkikoristeet, anna ne mulle!!!

  Meillä on niitä vaan jotain viis, kun pikkuveli hajotti niitä aika monta ;@

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kirpparit kiinnostavat, vaikkei kirpparilahjat niinkään. Uutena kannattaakin sekä antaa että toivoa sellaisia lahjoja, mistä on iloa pitkään niin ettei suotta tarvitse heittää lahjoja menemään joulun jälkeen. Ja tällä kertaa taidan pitää koristeet täällä meillä kun tykkään niistä itsekin aika paljon :D

   Poista