lauantai 24. marraskuuta 2012

Purkissa

Viime päivinä olen pyöritellyt lukemattomia lankakeriä hyppysissäni, penkonut kaapista kankaita esiin hipelöitäväksi ja sommitellut niistä erilaisia yhdistelmiä, enimmäkseen mahdollisen värikkäitä, sillä ulkona on edelleen niin harmaata että jotain värikästä ja piristävää tekee mieli suunnitella. Tosin jostain kumman syystä en kuitenkaan vielä onnistunut tuossa tavoitteessa, vaan tein sen sijaan jotain melko väritöntä.

metallinen säilytyspurkki
SPR:n kirpparilta löytyi nimittäin juuri meille sopiva purkki, ja vielä erittäin halvalla koska siitä puuttui kansi. Olikin mielenkiintoinen keskustelu myyjän kanssa kun menin purkin kanssa kassalle, purkki siis oli aivan normaalisti myynnissä hintalapun kera muiden putelien joukossa.

Myyjä: Tästä puuttuu kansi
Minä: Juu'u
Myyjä: Meillä oli toinenkin tällainen purkki mutta siinä oli kansi
Minä: Ahaa
Myyjä: Tässä ei ole
Minä: O_O

Kivahan se oli että myyjä tarkisti, että olin varmasti huomannut kannen puuttumisen (ikään kuin sitä olisi voinut olla huomaamatta), ja sain purkin sitten lopulta ostettua.

kannen tekeminen säilytyspurkkiin
Tekaisin sitten kotona purkkiin kannen pellavakankaasta, jonka reunaan ompelin kapean kuminauhan pitämään kannen paikoillaan. Nyt olen tuota kantta pari päivää tutkaillut ja mallaillut siihen vaikka minkälaisia pitsejä ja koristenauhoja, mutta en vieläkään osaa päättä miten sitä koristelisin vai jätänkö tuollaiseksi. Joka tapauksessa näin tuli kannettomastakin hyljätystä purkkiparasta jälleen salonkikelpoinen hieno puteli, johon voin piilotella vaikka joulukeksit sopivaa nakerteluhetkeä odottamaan. Seuraavaksi on kyllä sitten jo tehtävä jotain värikkäämpää, taistelu harmautta vastaan siis jatkukoon vielä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis kuvio purkissa, ja tosi nätin myssyn olit sille tehnyt. Justiinsa omiaan keksijemmaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vaan epäilen että ei ne keksit tässä kauaa säily, ellen sitten leivo superisoa satsia jotta emme syö kaikkia heti paistamisen jälkeen :D

      Poista