lauantai 17. marraskuuta 2012

Uusinta uutta

Tänään maistui ruoka tavallistakin paremmin, eikä se johtunut vain siitä että päivän ateriana oli tortilloja jotka ovat yksi lempiruoistamme. Asiaan saattoi vaikuttaa lisäksi ruokailua edeltänyt lähes 20 kilometrin pyöräily, sillä teimme jälleen perinteiseen tyyliin pienen kirppari- ja kauppakierroksen. Tällä kertaa houkuttimena lähtöön oli Jyväskylään auennut uusi kirppis, Katriinan kirppis jonka taustalla on jo pidempään toiminut Katriinan kauppa.

Kirppikselle on meidän kotoa jonkin verran matkaa joten ihan joka päivä ei sinne tule pyöräiltyä, mutta muuten sijainti Sorastajantiellä on hyvä sillä aivan vieressä ovat myös Kirpparilla.fi -kirppis sekä Kirpputorimarket. Tällä kertaa kävimme Katriinan kirppiksen lisäksi vain Kirpparilla, sillä päivän aikana piti vielä ehtiä Palokkaan Hong Kongissakin vierailemaan. Tuosta Kirpparilla-kirppiksestä on tullut niin suosittu, että kannattaa varautua ruuhkaan jos sinne menee, varsinkin lähempänä sulkemisaikaa. Tällä kertaa osasimme varautua ja menimme ajoissa, niin ei tarvinnut jonottaa kassalle reilua puolta tuntia niin kuin edellisellä kerralla.

60-luvun naistenlehti
Katriinan kirppiksellä on myynnissä myös Katriinan kaupan tuotteita, ja jonkun verran vanhaa vaatetta sekä tavaraa. Lisäksi siellä taisi olla kahvia ja jotain aivan liian herkullisen tuoksuista purtavaa saatavilla ainakin ilmassa leijuneesta hajusta päätellen. Mies bongasi sieltä itselleen työkalupakin, ja minä selailin innolla vanhoja lehtiä joita siellä myös oli tarjolla. Mukaan tarttui sitten lopulta yksi vanhempi ja yksi uudempi lehti, tuo Uusi nainen vuodelta 1964 oli ihan pakko ostaa jo pelkän kansikuvan takia (mies vähän epäili että tokkopa miehet ovat entisinäkään aikoina noin innolla osallistuneet käsityöpuuhailuihin kuin lehden kannessa onnesta soikeana hymyilevä miekkonen). Sisältö on enimmäkseen yhtä hauskaa kuin tuo kuvakin, varsinkin vanhat mainokset aiheuttavat hilpeyttä niitä lukiessa. Yhdessä hienoa laihduttavaa hierontavimpainta mainostavassa tekstissä annetaan jopa eri pituisille naisille ihannemitat joihin kannattaisi pyrkiä; painon lisäksi sentin tarkat ympärysmitat kriittisistä paikoista ja jopa reiden ympäryskin. Pitäneekin mennä mittailemaan paljonko itsellä ne mitat heittävät, onhan sitä nyt toki pyrittävä ranskalaisen asiantuntijan määrämiin oikeisiin mittoihin tai muuten ei ole kunnon nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti