maanantai 17. joulukuuta 2012

Tonttuilua

Hieman lisää joulutunnelmaa kaupungilta, meillä täällä kotona kun sitä ei vieläkään kauheasti ole. Ei saa kertoa kenellekään, että joulusiivous on edelleen aloittamatta, tänään ja huomenna on kuitenkin tarkoitus enimmät raivata niin että ei tarvitse piileskellä joulutonttuja, jotka nyt viimeisiä tarkastuskierroksia ihmisten koteihin tekevät nähdäkseen ollaanko kaikkialla jo valmiita joulun tuloon.

jyväskylän kävelykatu
Kävelykadulle on pystytetty useita myyntikojuja, joista voi löytää lahjaksi erilaisia käsitöitä kuten puukkoja, sekä syötävää ja herkkuja. Kojuja ei voi olla huomaamatta jos keskustaan menee, ja ne on helppo katsastaa läpi samalla kun kiertää hoitamassa mahdolliset muut asiat kävelykadun varrella. Totta kai jouluvalojakin on reilusti joka puolella, Sokoksen modernit valot ovat ehkä ne kaikkein tyylikkäimmät, vaikka aina ne perinteisemmätkin ilahduttavat mieltä pimeän keskellä, kuten vaikkapa tuo kuvassakin näkyvä roikkuva tähti.

maatilan joulu
Kävelykadulta löytyy myös pari pässiä pällisteltäväksi, ovat siellä muistaakseni aina 21. päivään asti joka päivä katseltavana. Eivät näyttäneet paljoa ihailijoista välittävän, tosin eivät myöskään suostuneet tulemaan ulos autosta kameran eteen silloin juuri silloin kun kuvia otin, totta kai tepastelivat näkyville heti kun kamera oli jo repussa.

joululahjojen valmistus
Sokoksen perinteinen joulunäyteikkuna-asetelma on tänä vuonna huumoripitoinen. Muuten ihan hauska, mutta nuo tontut vaan kuuluvat samaan kategoriaan niiden vanhojen nukkejen kanssa, eli ovat jokseenkin outoja ja kammottavia.

jouluinen näyteikkuna
Ehkä kuitenkin ottaisin mieluummin tällaisen hiirikäden, kuin sen mikä yleensä tulee jos liikaa tietokoneen ääressä puuhailee. Jospa sitä nyt sitten näiden kuvien innostamana jo jaksaisi luoda sitä joulutunnelma tänne kotiinkin, ja taikoisi likapyykkikasat sekä muut kertyneet romppeet pois näkyvistä, tilalle voisikin sitten ripustella joulukoristeita ja loppusilauksena laittaa vähän joulumusiikkia soimaan. Kohta se nimittäin jo on, joten paras nauttia ennen kuin koko joulu on taas jo ohi.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti joulupuuhat ovat jo hyvällä mallilla, mutta älä liikoja stressaa - ei ne tontut ehdi joka pölypalleroa laskemaan... ;-)

  Ihanaa ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, tarpeeksi saatiin siivottua mutta ei liikaa kuitenkaan niin stressiltäkin vältyttiin :)

   Poista